De Welsh Corgi

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

De Welsh Corgi

Schijn bedriegt, want de Welsh corgi is helemaal geen kleine hond. Hij heeft een lang lichaam met heel korte poten. De corgi Cardigan en de corgi Pembroke houd je makkelijk uiteen want deze laatste heeft kleinere oren en een korte staart (hij behoort tot de staartloze honden).

DE LEGENDE

Dit ras is afkomstig uit Wales en gaat terug tot de 10de eeuw van onze jaartelling. Je zou het niet verwachten, maar vroeger werd hij gebruikt als herdershond om schapen, ganzen, koeien of pony’s te hoeden. Hij had een speciale herdersstijl: hij hapte de dieren naar de hielen (dus pas maar op voor je kuiten!). Maar hij is ook een voortreffelijke jager op muizen en ratten.

ALS HUISDIER

Zijn vriendelijk en speels karakter maakt hem tot perfect gezelschapsdier: hij is de favoriet van de kinderen. Je kunt hem gemakkelijk in je appartement houden, maar best niet op de hoogste verdieping zonder lift. Hij heeft het namelijk moeilijk met trappen want zijn wervelkolom kan zulke extreme inspanningen niet aan (en ook geen overgewicht).

HET PORTRET

De Welsh Corgi

WIST JE DATJE ...

Wedden dat je de Welsh corgi al wel eens gezien hebt?! Het is de favoriete hond van koningin Elisabeth van Engeland. Zij kreeg haar eerste corgi Pembroke toen ze 7 was en tijdens haar lange koningschap heeft ze er niet minder dan 30 gehad in haar Windsorpaleis. Op 90-jarige leeftijd vond ze het welletjes geweest. Ze wou geen corgi meer adopteren, omdat ze hem niet verweesd wilde achterlaten. Maar zo is de corgi wel het symbool geworden voor de koninklijke familie.