Bescherm je neerhofdieren tegen de kou!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Bescherm je neerhofdieren tegen de kou!

Brrr, moeten we wegens de koude bang zijn voor onze boerderijdieren? Helemaal niet! Als ze goed beschermd zijn, komen ze de winter vlekkeloos door. Tom&co staat klaar met advies ...

Kippen, hanen, eenden en ganzen

• Voor onze pluimvrienden is het belangrijkste dat vocht vermeden wordt. Hiertoe moet je er goed op toezien dat hun hok aan de grond en het dak goed waterdicht is. Denk eraan het hok van buitenaf met luchtbellenfolie te isoleren en hun habitat bijvoorbeeld op een hoger niveau te plaatsen. Zorg zeker ook voor een goede ventilatie. Als er een raam in het hok zit, laat dit dan overdag bijvoorbeeld open en controleer of de bodemvulling goed droog is.

• Om zich te beschermen tegen de koude putten boerderijdieren in hun energiereserves. We bevelen dus aan om hen een specifieke voeding te geven bestaande uit granen, droge groenten, oliehoudende en met vitaminen verrijkte korrels en mineralen. Bij Tom&Co vind je de gepaste granenmixes en voedingscomplementen die voldoen aan de noden van je dieren.

• Denk er in geval van vorst aan om de kam en lellen van je dieren te beschermen met een laag vaseline. Zie er ook op toe dat hun water niet bevriest. Tom&Co heeft voor jou een breed gamma verwarmingslampen in voorraad!

Paarden, pony's en ezels

• In het algemeen verdragen de rustieke rassen zoals trekpaarden en pony's de koude goed en kunnen ze het hele jaar buiten vertoeven op voorwaarde dat je hen niet scheert.

• Ezels, veulens, rij- en wedstrijdpaarden zijn gevoeliger voor de koude en moeten beschermd worden tegen regen, sneeuw en wind. Idealiter breng je ze onder in een stal of een schuilplaats die ten minste langs 3 kanten gesloten is en waarvan de ingang is afgewend van de dominerende winden.

• Zie erop toe dat hun vacht niet te lang nat blijft, want nat verliest de vacht haar isolerende eigenschappen. Tom&Co biedt fijne dekens die hun vacht doeltreffend beschermen.

• Niet vergeten: een goed dikke hooilaag in de stal. We bevelen ook aan om ze meer voedsel te geven of hun voeding aan te vullen met granen of specifieke energierijkere voeding.

Schapen en geiten

• Voor onze schapen en geiten is een schuilplaats die hen beschermt tegen wind, regen en sneeuw absoluut noodzakelijk. Je haalt hen bij voorkeur naar de stal en geeft hen een dubbele dosis hooi waar ze gezellig de winter in doorbrengen.

• Om de koude te bestrijden, verbruiken ze dubbel zo veel calorieën. Denk dus aan energierijkere voeding! Vraag raad in de winkel. Onze experts geven je tekst en uitleg bij alle gamma's van complete en specifieke voeding voor geiten en schapen in je Tom&Co-winkel.


ps: Ga snel naar je tom co ! Je vindt er accessoires, granenmixes en alle voedingscomplementen die voldoen aan de specifieke noden van je boerderijdieren. Onze medewerkers staan altijd met de glimlach paraat met goede raad!

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: