Geiten en schapen: ruimte en voeding

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Geiten en schapen: ruimte en voeding

Wat betreft het hebben van geiten en schapen zijn er enkele do’s en dont's die we kunnen vertellen aan je.

Ontdek ze en wordt een echte hoeder van je schapen en geiten!  

NODEN

Geiten en schapen bezorgen je dat ‘instant-boerderij-gevoel’ wanneer je een kleine weide hebt of zelfs een grote tuin waarin je het nodige voorziet. Het zijn prachtige dieren om naar te kijken en hun noden zijn relatief eenvoudig. Benodigdheden:

   • Een stevige afsluiting
   • Gras & hooi
   • Water om te drinken

VOEDING

Een geit is echt een alleseter: gras, bramen, netels, zelfs de wortels staan op het menu. Een schaap is echter veel kieskeuriger zowel gaande ‘wat’ het eet als ‘hoe’. Het gras wordt mooi kort afgegeten zonder het met de wortels los te rukken. Netels, distels, … laten ze aan zich voorbijgaan.

Voorts hebben geiten en schapen wél elk hun eigen specifieke voeding nodig. Schapen moeten zo bijvoorbeeld echt schapenkorrels krijgen, die absoluut geen koperelementen mogen bevatten. Let ook op met likblokken; het ene likblok bevat mogelijk supplementen waaraan de andere dieren die samen met geit of schaap buitenlopen net géén boodschap hebben.

SCHEREN & SPRINGEN

Al gaat het hier om taaie dieren, toch moet er zowel in winter als zomer beschutting voorzien worden. Respectievelijk tegen de grootste koude en de warme zon in de zomer. Hou deze beschutting of beter nog mini-stal alleszins droog.

Oh ja: geiten zijn ware springkampioenen, voorzie dus een degelijke en hoge afsluiting en weet dat een schaap zeker een keer per jaar moet worden geschoren. En net zoals de geit minstens jaarlijks moet worden ontwormd. Voor het overige kan je geiten en schapen perfect samen zetten. Geniet ervan!

Gerelateerde producten: