Sierkippen

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Sierkippen

Niet elke kip legt noodzakelijk eieren, dus je als niet graag eitjes eet als ontbijt neem je best sierkippen.

We stellen ze graag aan je voor met hun extravagante vedertooi en kleurschakeringen.

SIERKIP

Als je geen belang hecht aan eieren voor eigen consumptie, kan je ook sierkippen houden. Die bestaan in alle maten en gewichten (tot wel meer dan vijf kilo). Er zijn meer dan 200 soorten, waarvan de meest populaire Engelse krielkippetjes zijn.

KARAKTER

Sierkippen hebben uitgesproken ‘looks’ die hen van de legkip onderscheiden: opvallende vedertooi, meer veren of net kaal op sommige plekken, bepaalde karakteristieke kleurschakeringen, ...

Net zoals andere ‘rasdieren’, hebben ze ook een karakter dat bij hun raskenmerken hoort. Sommige sierkippen zijn zo bijzonder vriendelijk, andere hebben een eerder agressiever, wat verdedigend karakter. Meestal gaan ze echter sociaal met elkaar om, al kunnen bepaalde soorten soms jaloers op elkaar worden wanneer het om eten gaat. Dan begint de ‘pikorde’ echt te spelen.

KUIKENS

Tot slot vliegt een sierkip meestal makkelijker dan een legkip en wordt ze sneller broeds. Zo gauw er een (sier)haan in huis is, kan je je dus binnen de kortste keren aan een hoop kuikens verwachten. Leuk als je bijvoorbeeld mee wil doen aan ‘keurwedstrijden’, zeg maar schoonheidswedstrijden voor kippen.

Gerelateerde producten: