Bewegen met je hond binnenhuis

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Bewegen met je hond binnenhuis

Er is niets beter voor uw hond dan buiten rennen, dat klopt. Maar soms is het slecht weer, bent u moe of heeft u geen tijd. Daarom bent u natuurlijk nog geen slecht baasje. U wil immers niet dat hij zich gaat vervelen of zich tussen vier muren opgesloten gaat voelen. Laat je hond gewoon binnen sporten!

Om fit te zijn en zich goed te voelen moeten honden spelen, bewegen, rennen, draaien en hun zintuigen stimuleren. Voor hem bent u het ideale speelkameraadje. Door te spelen versterkt u uw band en hij zal des te gehoorzamer zijn als hij u vertrouwt. Spelen is leerzaam, het stimuleert de zintuigen en de intellectuele vermogens.

VERSTOPPERTJE

Verstop zijn favoriete speelgoed, eten of snoepje! Voor hem is dit een ware schattenjacht, hij zal zijn reukzin gebruiken en het gevonden object is dan een mooie beloning. Een alternatief is om uzelf te verstoppen en met drie is dit nog leuker! De ene blijft naast de hond staan en de andere gaat zich verstoppen. Maak de zoektochten geleidelijk aan moeilijker om de uitdaging leuk te houden.

INTELLECTUELE SPELLETJES

Terwijl u een kruiswoordpuzzel maakt, kan uw hond ook plezier hebben door zijn hersenen te laten werken. Bied hem intellectueel speelgoed aan dat speciaal voor dit doel werd ontworpen. Vraag raad aan onze medewerkers in de winkel. Let op: er volgt altijd een beloning na het spelen van een spelletje!

LOOPBAND

Een buitengewone uitvinding. Verhoog de moeilijkheidsgraad geleidelijk aan door de snelheid aan te passen, eerst langzaam en daarna telkens sneller. Het is een zeer goede fysieke oefening in het geval van regen, die helpt obesitas te bestrijden en die zelfs kan worden gebruikt als basis voor competitietraining.

OEFENINGEN

Laat hem ongeveer tien keer per dag gaan zitten en opstaan. Vraag hem dan ook een tiental keer om de linkerpoot te geven en vervolgens ook de rechterpoot. Het herhalen van deze gebaren helpt om de spieren van de romp en schouders in vorm te houden, net zoals de stabiliteit.

SPEELKAMERAAD

Niets leuker dan een speelkameraadje op bezoek te hebben. Geef hen wat extra speelgoed om de ontmoeting leuker te maken. U kan de twee vrienden samen plezier laten beleven. Hou ze regelmatig in de gaten, maar als ze goed met elkaar kunnen opschieten is er geen reden om ruzie te maken. Houd uw waardevolle spullen echter buiten bereik!

AGILITY

Deze populaire tak in de wereld van de hondensport bestaat uit een hindernissenparcour. Als uw interieur het toelaat, zorg dan voor een klein parcour met tunnels of andere uitdagende problemen. Wedden dat hij zich amuseert je hond?

HONDENCURSUSSEN

U kan uw hond inschrijven voor zwem-, dans- of gehoorzaamheids- en behendigheidslessen: een geweldige combinatie van beweging en sociale ontmoetingen voor hem en de mogelijkheid om andere baasjes te ontmoeten voor u.

Vergeet niet dat een hond die onvoldoende beweegt gedragsproblemen kan ontwikkelen! Het Tom&Co team adviseert u en biedt u accessoires voor fysieke en intellectuele activiteiten aan die uw hond gelukkig en gezond maken.

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: