De Komondor

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

De Komondor

Deze hond heeft een ongelooflijk krachtig en robuust lijf. De Komondor troont hoog op zijn lange poten en lijkt eerder op een reuzeschaap
dan een hond met zijn dikke wilde haarbos! Een portret van deze rasta-beschermengel.

DE LEGENDE

Er wordt gezegd dat de Komondor afstamt van een Aziatisch hondenras dat de Magyaren zo’n 1000 jaar geleden mee naar de Hongaarse vlakten brachten voor hun veestapel. Hij werd niet gebruikt om de beesten door de velden of naar de stal te loodsen, maar wel om de kudde te beschermen tegen wolven en beren. Want dankzij zijn ruige vacht moet hij hun klauwen en hoektanden niet vrezen. 

HET PORTRET

Opvallende verschijning, dat is wel het minste wat je kan zeggen van deze beschermengel:

Portret Komondor

ALS HUISDIER

De Komondor is aanhankelijk, kalm en mak, maar heeft wel zijn beschermend instinct bewaard. Zo zijn je eigendom, je gezin en jezelf veilig. Deze slimme hond herkent je vrienden meteen en hij is goed met kinderen, ondanks zijn indrukwekkend voorkomen. Als baasje moet je wel streng en consequent zijn om hem in de hand te houden. Je begint best met het africhten vanaf de geboorte, want anders zou de hond wel eens jouw baasje kunnen worden. De Komondor is het gelukkigst op het platteland want hij heeft ruimte nodig om zijn benen te strekken en te ravotten. 

TIP: Je moet een Komondor nooit kammen. Haal je vingers een keer per maand gewoon door zijn ‘vlechten’ of ‘klitten’ om ze te ontwarren. Een of twee wasbeurten per jaar zijn voldoende. 

Wil je graag meer weten? Bekijk ons interactief lente magazine en lees naar hartelust ons dossier over kippen, ontdek hoe je kan bewegen met je hond en waarom een konijn een ideaal eerste huisdier is, en zoveel meer.