Een kleine pup wordt groot

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Een kleine pup wordt groot

Net als bij een kind begint de opvoeding van de puppy "van kleins af". Het is moeilijker om slechte gewoontes te corrigeren dan om meteen goede aan te nemen. Het is een garantie voor een goede relatie met hem.

ZIJN PLAATS KENNEN

Normaal gesproken zorgt een gewetensvolle fokker voor het sociale evenwicht van de puppy om gedragsproblemen te vermijden: verlegenheid, angst, onevenwicht, onhandigheid of agressiviteit ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten. Een evenwichtige puppy heeft 8 weken lang de zorg en genegenheid van zijn moeder nodig: hij identificeert zich met zijn eigen soort en begrijpt de mechanismen ervan, waaronder de principes van hiërarchie en communicatie.

ZIJN BEHOEFTE DOEN

Geduld, uw puppy zal enkele weken nodig hebben om te begrijpen dat hij zijn behoefte niet op de mat mag doen. Straf hem vooral niet, hij associeert zijn straf niet met zijn blunder en dit zou tot verwarring kunnen leiden. Je pup zindelijk maken neemt tijd in beslag. Neem hem, van zodra u thuiskomt, mee naar buiten en toon hem zijn "toilet", ver weg van uw rozen. Laat hem minstens om de twee uur uit, vooral na het spelen, drinken, eten en slapen. Puppy's hebben een zeer gevoelige blaas.

ZIJN VERZORGING

U bent zeer enthousiast om thuis een puppy te verwelkomen. Hij zal in eerste instantie eerder terughoudend en achterdochtig zijn. Wees warm, maar bewaar uw afstand tot hij zijn draai heeft gevonden. Een gezellige persoonlijke hoek maakt het hem makkelijker. Het borstelen van de puppy, wat niet alleen dient om de knopen uit zijn pels te halen, zorgt ervoor dat u dichter bij elkaar komt te staan. Reinig zijn ogen en oren en knip zijn nagels zodat hij kan worden aangeraakt zonder dat hij zich aangevallen voelt. Zo anticipeert u op diergeneeskundige en verzorgingshandelingen.

ZIJN OPVOEDING

Wat u een keer toestaat blijft voor altijd. Wat mag en wat verboden is moet duidelijk zijn en gelijk worden toegepast door alle mensen die onder uw dak wonen. Niemand mag hem op de bank laten staan of in zijn kamer laten slapen. Straf hem zonder te schreeuwen. Een krachtige en coherente "nee" is altijd gerechtvaardigd. Vooral als hij een autoritaire houding heeft ten opzichte van uzelf (hij gromt, knabbelt, bespringt u). Beloon hem als hij iets goeds doet.

Door uw hond te stimuleren, ontwikkelt u zijn intelligentie en brengt u zijn eigen karaktertrekken naar boven. Het spel is niet alleen leuk en leerzaam, maar stimuleert ook de spieren en reflexen van uw puppy en versterkt uw band met hem.

ZIJN OMGEVING

Eenzaamheid gaat in tegen de aard van de hond. Jammer genoeg kan u niet de hele dag bij hem blijven. Om traumatisering van uw puppy of een rommelig huis te voorkomen, plant u de lengte en frequentie van uw afwezigheden stap voor stap. Reageer niet hartverscheurend als u vertrekt of te uitbundig als u weer thuis komt. Blijf bovenal luisteren naar uw puppy. Leer hem zachtjes alles aan en probeer te begrijpen waarom hij ongehoorzaam is.

Bezoek onze winkel, onze specialisten beantwoorden al uw vragen over de psychologie en opvoeding van uw puppy.

Gerelateerde producten: