Een puppy of een volwassen hond?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Een puppy of een volwassen hond?

U wil een hond adopteren en dan stelt zich de vraag: liever een puppy of een volwassen hond? Het is allemaal een kwestie van motivatie, levensstijl en familiesfeer. In beide gevallen gaat het om het evenwicht tussen het rationele en het emotionele, een ontmoeting, met zijn grote vreugden en kleine problemen.

EEN PUPPY

VOORDELEN

Een puppy is zo schattig. En wat een plezier om hem te zien opgroeien! Hoe jonger hij is bij de adoptie, hoe sterker de band met de familieleden. Hoe kan u zich nu niet hechten aan een baby aan wie u alles heeft geleerd? Daarnaast kan u hem ook opvoeden volgens de familievoorkeuren en levensstijl. Vandaag weten we dat een baasje het karakter van de hond beïnvloedt en omgekeerd.

NADELEN

Een puppy is leuk omdat hij een durfal en onhandig is. Beveilig uw huis en hou de dingen waar u om geeft uit het zicht. Puppy’s zitten vol energie en doen niets liever dan spelen. Ook al is dit bolletje haar erg schattig, hij kan vermoeiend zijn. Het opvoeden van een puppy zal veel geduld vergen en het africhten, vooral qua zindelijkheid, kan frustrerende periodes met zich meebrengen.

EEN VOLWASSEN HOND

VOORDELEN

Een volwassen hond heeft minder tijd en energie nodig. Hij is al opgevoed, onafhankelijker en kan een dag alleen thuis blijven. Hij is ook rustiger omdat de zotte buien voorbij zijn. Als hij in zijn jeugd werd opgevoed, dan zijn de basiscommando's verworven.

Veel in de steek gelaten honden hebben een gelukkig leven gehad. Helaas worden ze in een asiel ondergebracht als gevolg van een overlijden, verhuis of allergie. Ze voelen zich goed in hun vel en hoofd; ze zullen zich snel aanpassen aan hun nieuwe leven.

NADELEN

Zijn karakter ligt vast. U zal niet voor onaangename verrassingen komen te staan, u zal hem gewoon moeten accepteren zoals hij is, met zijn kwaliteiten en gebreken. Het is een verrijkende en psychologische ervaring. U moet elkaar leren kennen en waarderen. Want je kan hem niet zelf meer opvoeden. Enkel laten wennen aan de nieuwe situatie.

Informeer u over zijn geschiedenis. Een hond die is opgegroeid in een emotioneel instabiele of gewelddadige omgeving kan moeilijk of zelfs karaktergestoord zijn. Onze Tom&Co specialisten beschikken over de expertise om u te helpen uw keuze te maken. Aarzel niet om uw vragen in onze winkel te komen stellen.

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: