Het verwelkomen van uw hond: de basisprincipes

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het verwelkomen van uw hond: de basisprincipes

De komst van uw hond is een emotioneel moment. Uw gewoonten en routines zullen veranderen. Zijn aanwezigheid brengt een goed humeur en vrolijkheid in huis. Op D-Day moet alles klaar staan om de nieuwkomer vrolijk en gepast te verwelkomen. Hier is een boodschappenlijstje met de zaken die u niet mag vergeten.

Zo heeft u alles wat u nodig heeft om uw nieuwe relatie op de juiste manier te beginnen. We sommen alvast even op:

   • Twee eetbakjes: uw puppy of hond moet kunnen eten en drinken. Kies voor zware, roestvrij stalen kommen. Voorzie een warme plek om zijn maaltijden zo vlot mogelijk te laten verlopen.
   • Voeding: zorg voor een evenwichtige en gezonde voeding aangepast aan de leeftijd van uw hond.
   • Verzorgingsmateriaal: voorzie al het nodige voor het onderhoud van de vacht van uw hond: een borstel om regelmatig de knopen in het haar los te maken en te verwijderen, een speciale shampoo die zacht en voedend is voor de gezondheid van zijn huid, om zo huidproblemen te vermijden. Merk op dat er speciale hulpmiddelen en producten voor pups zijn.
   • Een thuisapotheek: u bent nooit helemaal veilig voor een pijntje of een ongelukje. Zorg voor een complete eerste hulpkit. De essentie: een desinfecteermiddel, kompressen, een tekentang, een schaar, een nagelknipper en plakband. Enkele geneesmiddelen: actieve kool in geval van vergiftiging, een ontsmettingsmiddel voor wonden, een siroop tegen braken en een ontstekingsremmend middel. Als u het niet weet, mag u geen tovenaarsleerling spelen. Hou altijd het nummer van een dierenarts bij de hand.
   • Een nestje: op dat de puppy of hond zich comfortabel zou voelen, heeft hij zijn eigen plek nodig. Een mandje of een matrasje is perfect. Hij zal ook een dekentje waarderen om op te warmen in de winter.
   • Accessoires om naar buiten te gaan: uw puppy of hond zit niet dag en nacht binnen. Een transportkooi, maar ook een leiband, een halsband en een veiligheidsharnas voor wandelingen en voor autoritten en een beschermrooster zijn nuttig. Soms is een muilkorf noodzakelijk.
   • Speelgoed: een puppy is net als een kind, hij moet spelen. Door te spelen krijgt u een band met uw puppy en ontwikkelt u zijn intelligentie. Geef hem wat speeltjes, waaronder ook kauwspeeltjes. Puppy's krijgen tanden en ze vinden het heerlijk om te kauwen op alles wat rondslingert. Volwassen honden blijven ook spelen met hun baasjes (ballen, ringen, touwen, enz.).
   • Veiligheid: puppy's zijn nieuwsgierig en willen elk hoekje van uw huis ontdekken. Voorkom dat ze binnendringen op gevaarlijke plaatsen zoals zwembaden, trappen of ramen. Plaats hekjes voor deze risicozones. Vergrendel kasten die schadelijke producten bevatten. Afstotende sprays houden hen ook uit de buurt van gevaar, maar ook uit de buurt van voorwerpen waar u van houdt (planten, gordijnen, tapijten, enz.). Deze veiligheidsmaatregelen moeten ook voor hen worden genomen. 

Nog iets tekort of bent u niet zeker wat u moet hebben? Tom & Co biedt u een ruim assortiment producten die zijn aangepast aan de behoeften van uw puppy!

Gerelateerde producten:

Gerelateerd advies