Husky

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Husky

  

Mijn ware liefde

Eerst en vooral word je verleid door zijn blik! De husky is een intelligente hond. Om zijn genegenheid te winnen, moet je ervoor zorgen dat je met hem een hechte band opbouwt. Hij zal je begrijpen zonder woorden.

De husky is de hond die het dichtst bij de wolf aanleunt. Hij blaft niet, maar 'huilt' mooi. Hij beschikt over alle kwaliteiten die een sledehond nodig heeft: kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

KARAKTER

Een vriendelijke en sportieve partner 

Als gezelschapshond is hij erg joviaal en vriendelijk tegenover anderen. Hij toont veel genegenheid voor zijn baasje, maar is eerder zelfstandig en zoekt niet voortdurend zijn aanwezigheid. Zijn relatie met de mens steunt op wederzijds respect. Dit is een hond die weet wat hiërarchie is.

De husky leeft graag buiten en is een sportieveling die behoefte heeft aan beweging en ruimte. Als sprinter en langeafstandsloper zal een ommetje rond het huis niet volstaan. Hij leeft het liefst op het platteland, maar zorg ervoor dat je tuin goed is afgesloten, of hij zal er snel alleen opuit trekken! 

Een robuuste en intelligente hond 

De husky is een zeer intelligente hond. Hij heef een goed geheugen, een uitstekend oriëntatiegevoel en hij kan initiatief nemen. Hij is stevig gebouwd en zijn levensverwachting varieert tussen de 12 en 15 jaar. Hij heeft relatief weinig zorg nodig, want hij is van nature proper en stinkt niet. Twee keer per jaar verliest hij zijn haar en verandert dan helemaal van pels. De haaruitval is de moeite, dus dan borstel je hem best dagelijks. 

Gerelateerde producten: