Mijn hond is een kampioen!

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Mijn hond is een kampioen!

De hondensport wordt steeds populairder en heeft de wind in de zeilen. Verenigingen en accessoires nemen toe naarmate er meer diverse toepassingen komen. De meest' trendy' takken zijn momenteel agility, cani-cross, frisbee en jumping, die als hobby of in competitie worden beoefend.

Van Chihuahuahua tot Newfoundlander, alle honden hebben nood aan sport om hun opgebouwde energie de vrije loop te laten. Zelfs honden op appartementen moeten fysiek actief zijn, al is het maar één keer per week.

FYSIEKE CONDITIE

Sport is een integraal onderdeel van de fysieke ontwikkeling van onze honden (lijn, vorm, spierweefsel, bestrijding van obesitas). Omgekeerd is lichamelijke inactiviteit niet normaal voor uw hond, die van nature moet lopen op zoek naar prooien, een vrouwtje of een andere stimulatie. Dit kan redelijk ernstige gevolgen hebben voor de lichamelijke gezondheid van uw geliefde huisdier.

BETERE BAND

Een goed sociaal en psychologisch evenwicht moet er zijn. Sporten samen met je hond heeft enkele voordelen:

   • Sport zorgt voor een stabiel geestelijk welzijn
   • Bovendien houdt het uw hond bij de pinken en alert en ontwikkelt het zijn concentratie.
   • Sport brengt u, net zoals spelen, dichter bij uw hond. 
   • U heeft samen plezier en hij waardeert uw tijd. 
   • U leert hem ook de regels van de relatie, waaronder gehoorzaamheid en respect.

AGILITY

Deze boomende discipline is zowel sportief als educatief tegelijkertijd:

 • U loopt met uw hond over een hindernissenparcours;
 • U stuurt hem door middel van bevelen en tekens;
 • Om te slagen moet hij bijzonder leerzaam en gehoorzaam zijn en over goede concentratievaardigheden beschikken;
 • De interactie tussen jullie twee is heel sterk en u besteedt veel tijd samen.

U kan deze sport beoefenen in een hondenclub, maar ook thuis: Zorg voor jumpers, tunnels, slaloms of loopbruggen die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

CANI-CROSS EN VELO-CROSS

Dit is een uithoudingswandeling te voet (snel wandelen of hardlopen) of per mountainbike, met als doel de natuur te ontdekken. Het is geschikt voor alle soorten honden. Het is perfect om groepen met baasjes en honden samen te krijgen voor het plezier van het ontmoeten van andere liefhebbers en gelijkgestemden. U heeft een trekhaak voor de mountainbike, wandelleiband of schouderriem nodig voor de race.

FRISBEE

Supersimpel, want alles wat u nodig heeft is een frisbee en een beetje ruimte! Als u niet supersportief bent, is het ook voor u ideaal. U gooit en uw hond loopt en springt. Na een beetje training verbetert u uw frisbeeworp en uw metgezel het vangen ervan. Een goede manier om uw hond op te voeden om een vliegend voorwerp terug te brengen.

Er zijn verschillende soorten frisbees, aangepast aan de grootte van de kaak van uw hond en flexibel om het tandvlees te beschermen. Kom eens kijken in de sportafdeling van Tom&Co! Er is iets voor elke smaak en elk budget!

Gerelateerde producten: