Opgelet voor broodfok!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Opgelet voor broodfok!

Het is zover! U heeft eindelijk besloten om een puppy te adopteren. U weet precies met welk ras u blij zal zijn en u wil dat uw bolletje haar van een fokker komt. Ja, maar welke? Hoe bent u zeker dat de fokker waarin u interesse heeft geen oplichter is? Houd uw ogen en oren goed open. Er zijn signalen die u niet kan missen.

EEN GOEDE FOKKER WIL WETEN WIE U BENT

Eén ding dat uw aandacht moet trekken is het gedrag van de fokker. Is hij geïnteresseerd in u? Een goede fokker is een nieuwsgierige fokker. Hij zou niet willen dat zijn puppy's in een slechte familie terechtkomen. Hij wil dat ze hun plek vinden in een huis waar ze gelukkig worden en kunnen openbloeien. Maak een goede indruk door verantwoordelijk en liefdevol te zijn. Soms is er een wachtlijst. Aan de andere kant proberen sommige fokkers hun puppies zo snel en zo duur mogelijk te verkopen, ongeacht hoe de koper eruit ziet. Deze moet u vermijden.

EEN GOEDE FOKKER IS EEN EXPERT

Van goede fokkers krijgt u alle informatie die u nodig heeft. Ze nemen de tijd om u te begeleiden bij het kiezen van de puppy die het beste bij u past. Omdat ze zeer vertrouwd zijn met het ras dat ze grootbrengen, zijn ze in staat om accurate informatie en gericht advies te geven. Ze voorzien u van nazorg en sommigen vragen zelfs naar nieuws over de puppy. Pas op voor fokkers die verschillende rassen aanbieden. 

EEN GOEDE FOKKER IS EEN OPVOEDER

Nauwkeurige fokkers zijn zich ervan bewust dat de eerste weken van de puppy bepalend zijn voor zijn toekomst. Zij zorgen ervoor dat hij een gezonde voeding en passende zorg krijgt. Zijn de pups in goede gezondheid of lijken ze ziekelijk? Een oplettende fokker is geïnteresseerd in de mentale en sociale ontwikkeling van de puppy. De moeder zegt veel over de kleintjes. Laat de fokker haar zien? Vergeet niet te letten op de hygiëne van het pand. Wees voorzichtig, een schone plaats is niet altijd een teken van professionaliteit.

EEN GOEDE FOKKER IS IN ORDE

Inteelt van puppy's, clandestiene pups, onevenwichtige pups.... Adopteer uw puppy vanuit een goedgekeurde fokkerij van gepassioneerde fokkers. Kom niets overeen voordat u de volledige verplichte administratieve procedure heeft nagekeken: de voorlopige identificatie- en registratiebewijzen. De fokker kan u ook de papieren van de moeder laten zien of haar aansluiting bij een rasclub. Tom & Co laat u niet alleen met uw vragen. Vraag advies in onze winkels!

 

Gerelateerde producten:

Gerelateerd advies