Properheid: geen onmogelijke opdracht met een hond!

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Properheid: geen onmogelijke opdracht met een hond!

Wie hond zegt, zegt vervelende haren, geuren en cadeautjes die 's morgens werden achtergelaten. Omdat ze je zoveel geluk brengen, vergeef je hen natuurlijk deze paar ongemakken. Volgende gewoontes helpen om je huis schoon te houden!

VAARWEL HAREN

Net zoals onze haren sterven, vallen ook hondenharen uit. Om deze niet overal terug te vinden, moet u uw hond regelmatig borstelen. Dit doe je best:

   • idealiter één keer per week
   • zo vaak mogelijk bij lange haren om knopen te vermijden

Tijdens de ruiperiode, in het voor- en najaar, verliest uw hond zijn winter- of zomerpels; het is dan beter om de borstelfrequentie te verdubbelen.

VAARWEL GEURTJES

Er is niets beter dan een bad, elke maand of om de twee maanden, afhankelijk van de lengte van de vacht. Vaker wassen zou de talglaag die de huid beschermt tegen de gevaren van buitenaf beschadigen. Het bad, de basis van de verzorging, verfrist de onderhuid en verwijdert stof en ander vuil dat zich in het haar opstapelt. Gebruik alleen speciale hondenproducten, omdat de huid kwetsbaar is.

TIP: Zet voor u start alle benodigde materialen en producten klaar: shampoo, conditioner, crème, borstel, doucheslang, antislipmatten, absorberende handdoeken, ...zo heeft u alles binnen handbereik en dreigt uw badkamer niet blank te staan wanneer de hond begint te spartelen.

VAARWEL INCONTINENTIE

Uw puppy zindelijk maken gebeurt niet op magische wijze, maar met veel geduld. We geven alvast enkele tips:

   • Laat hem vaak uit: hij heeft een kleine blaas; neem hem in het begin om de twee uur mee naar buiten om zich buiten te ontlasten.
   • Anticipeer: ontdek geleidelijk aan wanneer hij zijn behoefte moet doen, na een dutje, na het drinken, spelen of bij een bepaalde emotie. 
   • Zorg voor een toilet in huis: het is belangrijk om de puppy er aan te laten wennen dat hij zijn behoefte buiten moet doen. Voor 's nachts of voor wanneer u er overdag niet bent, maakt u een klein hoekje waar hij kan plassen. De Puppy trainer van Tom&Co is ideaal om uw puppy zindelijk te maken. Meer informatie steeds te verkrijgen in onze verkooppunten.
   • Leer hem geduldig te zijn: leer hem vervolgens om alles op te houden en te wachten op uw terugkeer door regelmatig etentjes en uitstapjes te organiseren en om hem zo aan uw levensritme te laten wennen.

Straf uw puppy nooit bij een ongelukje, hij begrijpt dat niet. Negeer zijn incontinentie en beloon hem voor het doen van de juiste dingen. en blijf oefenen op het geduldig zijn. Ze leren het echt wel!

VAARWEL PARASIETEN

In het voorjaar laten teken en vlooien zich volledig gaan. Naast ongemakken kunnen ze ook ernstige en minder ernstige ziekten overbrengen. Enkele preventieve maatregelen die je kan nemen:

   • Breng met een bijgeleverd pipetje enkele antiparasitaire druppels in de nek van uw hond aan, direct op de huid. Dit moet u ongeveer maandelijks herhalen.
   • De antiparasitaire halsband is een zeer effectief alternatief dat uw hond op geen enkele manier stoort. Zorg ervoor dat deze niet te krap of te los zit en vervang hem aan het begin van het nieuwe seizoen (3-4 keer per jaar) voor maximale efficiëntie.
   • Teken en vlooien nestelen zich in uw tapijten en vloerbekleding. Spuit daarom met een ongediertebestrijdingsspray om ze te verwijderen.

Wanneer u een teek op uw hond aantreft, verwijder deze dan met een tekentang en desinfecteer de wonde. Indien u niet zeker bent of het gelukt is, ga dan snel even ter controle naar de dierenarts.

Gerelateerde producten: