Reizen is niet altijd een plezier voor uw hond.

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Reizen is niet altijd een plezier voor uw hond.

Reizen met de auto is niet altijd leuk voor uw hond. Wees proactief en handel snel om uw metgezel wat te ontzien!

REISZIEKTE

Veel honden voelen zich tijdens het autorijden niet in hun element. Wagenziekte wordt veroorzaakt door een ongebruikelijke stimulatie van het gehoororgaan. Versnellingen en koerswijzigingen leiden tot evenwichtsstoornissen. Reisziekte kan ook komen door een herinnering aan een slechte ervaring in het verleden, stress en angst.

SYMPTOMEN

Uw hond voelt zich eerst en vooral onwel. Als de misselijkheid erger wordt, bestaat de kans dat hij braakt. Hij kan ook zijn eetlust verliezen tijdens de reis en dat kan enkele dagen duren.

TER PREVENTIE

   • Kies in elk geval voor een rustige rit, zorg voor verluchting in de ruimte, rook niet binnen, neem regelmatig pauzes, vermijdt eten vóór vertrek.
   • Homeopathie is ook effectief bij het verlichten van de symptomen. Als laatste redmiddel kan u uw hond een licht kalmerend middel geven.
   • Als uw hond niet wil eten, is er geen reden tot ongerustheid. Blijf hem eten geven op de normale uren en zijn eetlust zal na een paar dagen terugkeren.

ZONNESLAG

Honden zweten niet veel. Om hun lichaamstemperatuur op peil te houden laten ze de lucht over hun natte tong stromen. Een zonneslag treedt op wanneer het thermische regelmechanisme niet langer voldoende is om het lichaam af te koelen.

SYMPTOMEN

Uw hond droogt uit en kwijlt erg hard terwijl de koorts stijgt. Boven 42°C worden cellen vernietigd en stoppen de organen correct te werken. Een zonneslag moet tijdig worden vastgesteld omdat deze fataal kan zijn voor het dier.

TER PREVENTIE

   • Als er tekenen van een zonneslag te zien zijn, handel dan onmiddellijk terwijl u wacht op de dierenarts.
   • Verlaag de koorts van uw hond: geef hem te drinken, zet hem in een koel waterbad, plaats ventilatoren. De meeste zweetklieren bevinden zich aan de kussentjes, dep deze met een beetje alcohol om de hond te helpen zweten.
   • Geef hem vooral geen aspirine!

Wanneer het warm is bereikt de temperatuur in de auto al snel 50°C, zeker wanneer de auto stilstaat of wanneer u vaststaat in de file. Laat uw hond nooit alleen, zelfs niet wanneer de ramen open zijn of wanneer de wagen in de schaduw staat.

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: