Respect, vriendje!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Respect, vriendje!

Uw hond verzet zich. Hij gehoorzaamt de dingen die u verbiedt niet, overschrijdt de grenzen, heeft lak aan gezag, blaft voor een ja of voor een nee, vernielt of steelt, plast op uw rozen? Hmm.... uw hond respecteert u niet. Hoe lost u dit op?

STRAFFEN - BELONEN

Niets is effectiever dan belonen bij het trainen van een hond. Elke positieve actie moet altijd worden beloond (een streling, een snoepje, een goedkeurende blik). De hond koppelt de actie of het gedrag aan een positieve reactie van zijn baasje, wat hem motiveert om die actie of dat gedrag te reproduceren. Aan de andere kant zal wat hem pijn of verdriet doet hem ontmoedigen. Er zijn verschillende technieken: een emmer water als hij blaft, een ketting op afstandsbediening als hij wegloopt, muizenvallen wanneer hij graaft, een muilkorf als hij bijt. Maar het ergste wat je hem kan aandoen is hem negeren.

DE BASISCOMMANDO’S

"Zit","Af","Mand","Kom","Blijf" zijn de meest essentiële commando's. Uw hond roepen en hem vragen om te blijven staan moet absoluut worden geïntegreerd. Het is een kwestie van veiligheid: u controleert zijn wegloopgedrag en voorkomt dat hij geraakt wordt door een auto...

DE HIERARCHIE

Sommige honden hebben een roedelinstinct. Plaats hem onderaan en uzelf bovenaan. Uw hond domineren is geen tirannie, maar gewoon laten zien wie de baas is. Eet voor hem, laat hem opstaan om u door te laten, duw hem van tijd tot tijd terug, ga voor hem de drempel van de deur over, enzovoort.

Men verandert iemand niet onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor een hond. Als u zich overweldigd voelt of denkt dat u het niet goed doet, neem dan contact op met een professional. Trainers zijn experts op dit vlak. Op de hondenschool leert uw hond de basiscommando's en de puppytrainer leert u hoe u dingen kan aanleren. Gedragsdeskundigen hebben ethologie gestudeerd. Deze dierlijke gedragsspecialisten observeren de relatie die u met uw hond heeft en vragen zich af wat de onderliggende oorzaken van de problemen kunnen zijn.