Spreekt u hondentaal?

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Spreekt u hondentaal?

"Spreken is zilver en zwijgen is goud". Dit geldt des te meer voor uw hond en uzelf: u hoeft niet altijd te spreken om te communiceren; stiltes, gebaren en gezichtsuitdrukkingen vervolledigen de spraak, de toon van de stem,... Het is een manier voor u om hem te verwennen, te bevelen, straffen, belonen of spelen. En voor hem, om u zijn dankbaarheid te tonen, om zijn eten te claimen, om uw aandacht te vragen, om u te vragen te spelen, om te klagen of om zijn afkeur te uiten.

LICHAAMSTAAL

Leer de gemoedstoestand van uw hond te begrijpen en te ontcijferen wat de bedoelingen achter zijn gedrag zijn. Hij observeert en analyseert u ook. Hij vraagt zich af wat uw persoonlijkheid is en is geïnteresseerd in uw stemming. Doe daarom hetzelfde!

Tijdens het wandelen heeft u de mogelijkheid om uw hond te observeren terwijl hij omgaat met soortgenoten. Het is beter om zijn leiband uit te doen en hem zonder frustraties en in alle bewegingsvrijheid te laten ronddwalen. Maak van de gelegenheid gebruik om het gedrag van andere honden te observeren. Focus op uw huisdier en houd er altijd rekening mee dat de ene hond de andere niet is.

HONDENWOORDENSCHAT

   • Een kwispelende staart: is niet altijd synoniem voor blijdschap. Een lage, rusteloze staart is eerder een manier om u te vertellen dat hij iets spijtig vindt en een staart die horizontaal staat kan betekenen dat hij van plan is om te bijten.
   • Oren die naar voren zijn gericht: betekenen dat hij defensief is; oren half rechtop, dat hij zich onderwerpt aan uw autoriteit; oren helemaal liggend, dat iets hem bang maakt. 
   • Als uw hond een poot optilt: nodigt hij u uit om met hem te spelen of vraagt hij om een knuffel.
   • De positie van de rug kan verschillende dingen betekenen: onderwerping aan een andere hond; het bewustzijn dat hij iets dom heeft gedaan; levenslust en het verlangen naar plezier.
   • Uw hond blaft: ofwel wil hij u waarschuwen voor gevaar ofwel wil hij spelen. Na verloop van tijd zal u de ene blaf van de andere kunnen onderscheiden en zal u de vraag direct begrijpen. 
   • Wanneer hij jankt: is dit vaak omdat hij wil dat u in hem bent geïnteresseerd. Hij voelt zich eenzaam of verveelt zich. Hij klaagt of is het niet met u eens.
   • Een hond die een andere hond berijdt: is een hond die zijn dominante positie wil bepalen. Dit is normaal gedrag tussen honden. Maar als hij u probeert te domineren (een poot op uw dij of arm), stop dit dan onmiddellijk voordat er verwarring in de hiërarchie ontstaat.

De taal van honden is complex, hoewel de emoties die ze voelen dezelfde zijn als de onze: boosheid, angst, liefde, verdriet, nieuwsgierigheid, jaloezie, enz. Ze drukken ze alleen anders uit. Het duurt jaren om uw hond te doorgronden en elkaar te begrijpen. Aarzel niet om uw vragen rechtstreeks in onze Tom & Co winkel te komen stellen.

Gerelateerde producten: