Uw hond kan in een asiel op u wachten

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Uw hond kan in een asiel op u wachten

Elk jaar worden duizenden dieren in de steek gelaten. De redenen hiervoor zijn talrijk en vaak onvrijwillig. Het leven zit vol onvoorziene gebeurtenissen: de komst van een kind, een overlijden, een verhuis, een allergie, financiële problemen, ...

VOORDELEN

Adopteren vanuit een asiel kunnen wij alleen maar toejuichen. U geeft niet één keer, maar twee keer plezier aan een dier. Het ene schenk je een nieuwe thuis en de andere krijgt een kans om geadopteerd te worden.

   • Erkenning: Asielhonden zijn niet minder gevoelig dan andere honden. Ze zijn zich ervan bewust dat ze achtergelaten zijn en wachten slechts op één ding: de zachte warmte van een thuis. Ze voelen zich schuldig en zijn jou eeuwig dankbaar.
   • Dubbele goede daad: naast het redden van het dier dat je adopteert, zorg je ervoor dat een ander dier zijn plaats kan innemen.
   • Adviezen: de medewerkers kennen hun bewoners goed. Zij begeleiden u bij de keuze van de ideale metgezel. U krijgt de mogelijkheid om uw gevoel met de hond te testen door herhaalde bezoeken, of door middel van een wandeling.
   • Opvoeding: de honden in asielen zijn meestal volwassen. Door één van hen te adopteren, hoeft u ze niet meer zindelijk te maken, noch hoeft u zich zorgen te maken over het socialiseren. Misschien zal het nodig zijn om hem uw manier van samenleven bij te brengen, om hem op te voeden volgens uw visie. Maar het zwaarste werk is al gedaan.
   • Regularisatie: deze honden krijgen regelmatig verzorging (ontworming, verzorging, enz.). Ze worden geïdentificeerd, gevaccineerd en meestal gesteriliseerd.
   • Diversiteit: in het asiel heeft u genoeg keuze. De overgrote meerderheid van deze dieren zijn al volwassen, maar u vindt er ook pups en rashonden, zelfs zeldzame.
   • Prijs: adoptie vanuit een asiel is goedkoop. De prijs varieert tussen € 150 en € 200, wat overeenkomt met de betaling van de dierenartskosten.
   • Bestrijding van dierenhandel: vandaag de dag staat dierenhandel op de derde plaats, na wapen- en drugssmokkel. Adopteren vanuit een asiel betekent ook het tegengaan van clandestiene import. Dat is een goede reden! Honden uit asielen worden niet misbruikt zoals honden die in onwaardige omstandigheden worden vervoerd. Bepaalde verdachte dierenwinkels, boerderijen of kleine advertenties doen zaken op de zwarte markt.

U heeft het begrepen: een asielhond is geen slechte zaak. En net als elke andere hond vraagt hij tijd en genegenheid. Bereid zijn komst van tevoren voor en zorg ervoor dat u de financiële middelen heeft om aan al zijn behoeften te voldoen. Twijfelt u nog? Ons Tom & Co team beantwoordt uw vragen. Aarzel niet om bij ons langs te komen

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: