Uw hond loopt weg!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Uw hond loopt weg!

Vanaf hij kan, ontsnapt uw hond. Een seconde van onoplettendheid en hij trekt aan de leiband om op volle snelheid weg te rennen. U vergeet het hek van de tuin te sluiten en hij maakt er gebruik van om er een nachtje op uit te trekken.... Waarom loopt hij weg?

Ze heeft temperament!

Gedurende ongeveer drie weken, twee keer per jaar geeft de loopse teef een geur af waar uw hond gevoelig voor is en die hij vanop enkele kilometers kan ruiken. Dit zijn de enige momenten waarop hij zich kan voortplanten: niets kan zijn voortplantingsinstinct tegenhouden!

Instincten zijn een natuurkracht. U kunt uw hond er niet van weerhouden om bronstig te worden. U kan hem wel steriliseren om zijn enthousiasme te temperen of hem thuis opsluiten, met het risico dat hij gefrustreerd raakt.

PROOI VAN ZIJN JACHTINSTINCT

Zelfs wanneer u hem elke dag voedt, heeft uw hond zijn roofdierinstinct behouden, vooral als het een jachthond is. U hoeft zich niet hees te schreeuwen: hij komt terug wanneer hij op zijn prooi heeft gejaagd of als die is ontsnapt. Om dit instinct te kanaliseren is er enkel opvoeding en training in terugroepen en zelfbeheersing nodig.

I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT !

De tuin is niet genoeg. Honden, en sommige rassen in het bijzonder, moeten kunnen bewegen. De hele dag lang bouwt hij energie op en wacht hij op slechts één ding: uw terugkeer om deze energie te kunnen vrijlaten.

Wandel elke dag met uw hond, neem de tijd om met hem te spelen en te sporten, hij zal minder snel weglopen om stoom af te laten.

HIJ VERVEELT ZICH!

Wanneer u hem uitlaat, zorg dan voor variatie. Als hij voelt dat hij telkens in cirkels rondloopt op dezelfde circuits, aan dezelfde bomen snuffelt enz., dan zal hij zich vervelen en elders nieuwe sensaties willen gaan ontdekken. Hij zal steeds verder gaan, en steeds langer wegblijven!

Natuurlijk kan u hem ook een halsband aandoen die het vluchten verhindert, en die hem dwingt om in een bepaalde omtrek te blijven. Als hij de lijn overschrijdt, geeft de band hem een elektrostatische ontlading. Maar het beste is om hem te stimuleren door te spelen, te sporten en nieuwe horizonten te verkennen.

HIJ GAAT ER VANDOOR

Als een hond trauma's heeft ontwikkeld of gewoon slecht is gesocialiseerd, dan reageert hij bij gevaar door aan te vallen of te vluchten. Een angstige of geschrokken hond, bang van een geluid, sensatie of situatie, riskeert er vandoor te gaan.

In tegenstelling tot wat men denkt, mag u uw hond nooit geruststellen als hij bang is: het bevestigt dat hij redenen heeft om bang te zijn. Negeer hem of leidt zijn aandacht af naar iets anders.

Straf uw hond in ieder geval niet voor het weglopen. U loopt het risico zijn gedrag te versterken, en dan gaat hij niet meer terug willen komen. Bijt op uw tong en prijs hem wanneer hij terugkomt.

De Tom&Co experts in onze winkels hebben antwoorden voor u.

Gerelateerde producten: