Uw hond verliest zijn eetlust

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Uw hond verliest zijn eetlust

Zoals gewoonlijk is het ontbijt om acht uur klaar. Maar vandaag kwispelt de staart van uw hond niet voor zijn volle kom.

Hij wil zelfs niet proeven … probeer niet direct van het ergste uit te gaan en blijf logisch nadenken waaraan het kan liggen.

VAN VOORBIJGAANDE AARD

Ook je hond kan last hebben van stress en angst. Een verhuis, het verliezen van een baasje, een scheiding of andere bronnen van stress en angst kunnen de eetlust van uw hond verstoren:

   • Geef hem de tijd om zijn ritme terug te vinden.
   • Help hem deze nieuwe fase te overwinnen, bijvoorbeeld door hem direct uit uw hand te voeden.

Als u zijn dieet heeft veranderd, doe het dan in stappen als u hem nieuwe brokjes serveert. Als hij zijn kom niet leeg eet, is het misschien omdat hij er niet van houdt.  Geef hem vooral buiten de maaltijden geen snoepjes, dan kan hij grillig worden.

Van eten krijg je het warm. Maak u in de zomermaanden geen zorgen als hij minder eet. Zorg er wel voor dat hij altijd genoeg vers water heeft, hittegolf of niet. Een goed gehydrateerde hond drinkt veel. Als het waterverbruik overmatig lijkt te zijn, controleer dan of hij niet aan diabetes lijdt..

VAN BLIJVENDE AARD

Wanneer hij weigert te eten, is er helaas meer aan de hand en is er soms reden tot grotere bezorgdheid. Vooral als hij categoriek weigert te eten, en dan kan dit zijn omdat:

   • Er een disfunctie van het centrale zenuwstelsel is, een tumor of een hoofdletsel. Een bezoek aan de dierenarts is dan vereist.
   • Hij ziek is (diabetes, nierfalen, kanker, koorts, enz.).
   • Hij last heeft van overtollig tandsteen, een abces of tanden in slechte staat die het kauwen en slikken kunnen bemoeilijken. Onderzoek zijn mondhygiëne.

Wat zeker is, is dat uw hond niet zal verhongeren zonder reden. Als u er niet in slaagt om de eetlust van uw hond na een paar dagen te herstellen, zal de dierenarts u de nodige corrigerende maatregelen of behandeling geven om het lichaam of de geest van uw hond te behandelen.

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: