Uw nieuwe hond komt eraan!

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Uw nieuwe hond komt eraan!

Je hebt net een hond gekocht en binnenkort komt deze nieuwe speelkameraad bij u wonen.

Tijd om u voor te bereiden op zijn aankomst. Ontdek in dit artikel waar u op moet letten!

Een nieuw huisdier betekent niet dat u de rode loper moet uitrollen, maar u wilt wel dat hij zich welkom voelt. De hond ervaart gevoelens, emoties en behoeften. Als hij bij u thuis aankomt, komt hij in een onbekende wereld aan en het zal hem even tijd kosten om zich thuis te voelen. Enkele tips waar je rekening mee kunt houden:

WEES RUSTIG 

Gedraag u op een geruststellende manier naar hem toe. Hou uw enthousiasme in toom, want uw gast verkeert niet in dezelfde staat van ongeduld. Hij voelt zich verward, misschien zelfs bang. Denk eraan dat uw puppy net zijn moeder heeft verlaten. Laat hem zijn verdriet overwinnen zonder dingen te dwingen. Liefde en spelen komen zeker later. Ook de volwassen hond is gedesoriënteerd en moet zijn draai vinden. Om je huisdier echt welkom te heten in zijn nieuwe gezin, geef je hem een fijne naam. 

WEES AANWEZIG

Puppy's kunnen geen eenzaamheid verdragen. In het begin mag u hem nooit de hele dag of de hele nacht alleen laten. Verhoog geleidelijk aan de duur en frequentie van uw afwezigheden, zodat hij rustig aan gewend raakt aan uw dagelijkse levensritme. Kies een welkomstperiode die kalm is, maar waarbij u niet altijd thuis bent. Zo wordt de nieuwe omgeving sneller een thuis voor je puppy.

WEES GEDULDIG

In het begin, zal uw puppy waarschijnlijk zijn vreugde en urine niet kunnen ophouden wanneer hij u ziet thuiskomen. Onderdruk uw eigen enthousiasme en negeer je puppy in plaats van hem te straffen, en begeleid hem daarna naar de tuin. Zindelijk maken duurt enkele maanden. Het begint van zodra de puppy de drempel van uw deur overschrijdt. Ga onmiddellijk naar buiten zodat hij zijn behoefte kan doen. Bepaal zelf de locatie, zo vermijdt u verrassingen midden op het gazon. Herhaal de handeling in het begin elke twee uur.

WEES VOORZICHTIG

Een nieuwe omgeving brengt ook nieuwe regels met zich mee. Geef je puppy duidelijke signalen hieromtrent. We sommen alvast enkele belangrijke elementen op:

   • U bent de baas in huis. Bepaal het toegestane terrein en de verboden gebieden. Goede gewoonten moeten onmiddellijk worden aangeleerd.
   • Zorg er ook voor dat u de ruimte goed beveiligd: plaats hekjes (Bettacare) voor de trap; sluit kasten met gevaarlijke producten; hou giftige planten buiten bereik; plaats afdekkingen; verberg scherpe voorwerpen, ...
   • Dit alles voor zijn veiligheid en comfort. Als u geen zin heeft om uw nieuwe schoenen in stukken terug te vinden, leg ze dan weg en geef hem speelgoed waarop hij naar believen kan kauwen. Hij is nog speels, dus wees zelf alert voor zo'n zaken. Bij onze Tom&Co winkels kan je ook afstotende sprays aankopen.

WEES VOORBEREID

Zorg zeker ook voor een klein persoonlijk hoekje in huis. Ook honden moeten zich van tijd tot tijd even afzonderen, of het nu gaat om te rusten of gewoon even terugtrekken. Een mandje, een deken of een klein bedje, iets waar hij zich op zijn gemak voelt. Een deken is een pluspunt. Zo krijgt je huisdier de kans om even al zijn nieuwe indrukken te verwerken.

Hij zal ook een klein hoekje waar hij kan eten waarderen: met twee kommen (één om te drinken, de andere om te eten). En als laatste, maar niet onbelangrijk, zorg voor goed, gezond en evenwichtig voedsel. Als u het dieet van uw hond wil wijzigen, maak het dan makkelijk door overgangsperioden in te voeren. U vindt alles wat u nodig heeft om uw hond te verwelkomen in onze Tom&Co winkels. 

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: