Welke voeding voor een “opgroeiende” puppy?

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Welke voeding voor een “opgroeiende” puppy?

U heeft net een puppy gekocht! Hij heeft nog steeds zijn donsje, zijn manier van stappen is nog onzeker.... u overspoelt hem met aandacht en tederheid. Om ervoor te zorgen dat uw pup gezond en energiek opgroeit, bent u op zoek naar het voedsel dat het beste bij zijn ontwikkelingsstadium past.

VOEDING

Zoals u zich wel kan voorstellen, heeft uw puppy niet dezelfde eetlust of voedingsbehoeften als een volwassen hond. Om volwassen te worden, heeft hij veel energie nodig. Zijn groei is een cruciale fase in zijn leven. Dit te licht opnemen zou schadelijke of zelfs onomkeerbare gevolgen kunnen hebben voor zijn ontwikkeling (gewrichtspijn, fragiele botstructuur,...). Door op alle punten de juiste voeding te kiezen, helpt u hem om zijn lichaam goed op te bouwen. Hij zal het zijn hele leven nodig hebben.

GROEI

De belangrijkste rol van het dieet van de puppy is het ondersteunen van zijn groei. En hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Uw pup groeit in 2 fasen

   • een snelle fase waarin hij in de hoogte groeit om zijn skelet te vormen
   • een progressieve fase waarin hij zich in de breedte ontwikkelt om zijn spieren te vormen.

De duur en intensiteit van deze groei varieert van ras tot ras. Kleine honden groeien sneller dan grote honden. De eerste vraag die u zich moet stellen wanneer u het eten van uw puppy koopt, is welke grootte hij bereikt wanneer hij volwassen is. Onze brokjes werden ontwikkeld rekening houdend met deze verschillende groeisnelheden om volledig tegemoet te komen aan de behoeften van uw puppy op het gebied van vitaminen, mineralen en eiwitten.

KLEINE MAAG

De maag van uw puppy is kleiner dan die van volwassen honden, en dat is waarom: 

   • De energie in het voedsel geconcentreerder moet zijn, zodat uw pup een kleinere hoeveelheid voedsel binnenkrijgt en het spijsverteringssysteem niet te veel wordt belast; 
   • De volwassene maar één maaltijd per dag nodig heeft en een pup drie keer per dag eet;
   • Indien het om een puppy van een groot ras gaat, de brokjes speciaal werden ontworpen om de magere en kwetsbare maag niet te verstoren (zeer verteerbare, vetarme en calciumrijke ingrediënten).

In onze winkel vindt u alles wat uw hond nodig heeft voor een optimale groei. Onze experts zijn er ook om u te adviseren.

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: