Zeg, spelen we een spel?

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Zeg, spelen we een spel?

Er zijn tientallen manieren om uw hond te stimuleren. Spelen is bijzonder effectief en het brengt bovendien veel plezier. Voor zowel de hond als het baasje.

SOORTEN

In het algemeen werken honden graag en voelen ze zich graag nuttig. Dit geldt vooral voor zogenaamde "hulphonden" zoals honden die gebruikt worden bij de jacht, bewaking, assistentie, opsporing, enz. Ze worden opgevoed om de mens te helpen bij het uitvoeren van specifieke taken waarvoor ze de juiste aanleg tonen. Gezelschapshonden willen graag hun eigenaar behagen en zijn zeer bereid om gestimuleerd te worden.

VOORDELEN

Intellectuele en educatieve spelletjes spelen in op deze behoefte aan stimulatie. In verschillende opzichten leveren ze voordelen. Bovendien is het raadzaam om minstens 5 minuten per dag met uw hond te spelen:

    • Hersenstimulatie: wanneer uw hond speelt, concentreert hij zich en laat hij zijn hersenen werken. Naargelang de oefeningen gebruikt hij zijn geheugen, zijn reflexen en zijn analyse.
    • Opleiding: in termen van leren heeft het spel zijn waarde al bewezen. Basiscommando's zoals "Zit", "Sta", "Af" en "Kom" kunnen worden aangeleerd via speelse activiteiten. Een manier om het aangename aan het nuttige te koppelen.
    • De banden aanhalen: doorheen het spel leert u elkaar kennen. Uw relatie evolueert naar vriendschap en de band wordt hechter. Het is een geprivilegieerd moment: uw hond is superblij omdat hij in het middelpunt van uw aandacht staat. Hij voelt dat u voor hem zorgt.
    • Uitlaatklep: door te spelen kan de hond veel tijd en energie kwijt. Spelen zorgt voor gezonde vermoeidheid, zowel intellectueel als fysiek.

SPELIDEEËN

   • Gooispel: dit is het bekendste spel. Het bestaat uit het gooien van een voorwerp dat de hond dan terug naar u brengt onder het "Zoek" bevel. Of het nu gaat om een bal, een worst of een frisbee, een hond die iets terugbrengt, is een hond die u vanop afstand kan controleren.
   • Trekspel: u houdt een voorwerp (een touw of een ring) in uw hand dat de hond in zijn bek houdt. Ieder trekt dan om te proberen het voorwerp van elkaar af te pakken. Dit is het ideale spel om hem te leren loslaten en zijn zelfbeheersing te oefenen. Stimuleer uw hond niet te veel, en wanneer hij te hard bijt, stop het spel dan en wacht tot hij het speelgoed aan je voeten legt om weer te beginnen.
   • Bezigheidsspel: Naast het ervoor zorgen dat uw hond zich niet verveelt, impliceren deze spelletjes ook zijn denken. Vaak is er een beloning. Dit zijn kleine puzzels (Kong, puzzel,...) gebaseerd op voedsel. Er zijn ook kauwspeeltjes die een snoepje verbergen.

Bij Tom&Co hechten we bijzonder veel belang aan de ontwikkeling van uw hond. In onze afdeling met speelgoed vindt u een ruim gamma om een verscheidenheid aan plezier en leuke momenten te beleven.