Bovenin mijn boom, ben ik gelukkig!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Bovenin mijn boom, ben ik gelukkig!

Je kat, de jager, klimmer, springer, acrobaat, slaper, observator, speler, heeft een boom nodig om zich kat te voelen. Niets is zo nuttig als een kattenboom om zijn kat-zijn uit te kunnen drukken. Het is alles in één.

Hij laat zijn «teken» achter

De klauwen van een kat slijten niet op een natuurlijke manier omdat hij ze in kan trekken. Als hi aan de meubelen en de gordijnen krabt, is dat niet om zijn «klauwen te slijpen»: hij markeert zijn territorium.
Het gekrabde oppervlakte is een visueel bewijs dat hij daarlangs is gekomen: zijn spoor. Daarbij laat hij, dankzij de zweetklieren tussen de kussentjes van zijn poten, feromonen achter: zijn signatuur. Jouw huis wordt het zijne.
Je kunt niet voorkomen dat je kat gaat «krabben». Het is door middel van deze geurberichten dat hij communiceert met zijn soortgenoten. Je kunt de schade binnen echter beperken door hem de kans te geven dit oerinstinct uit te voeren op een aangepast middel: een krabpaal of een kattenboom.

Jager, verjaagd

In de natuur jaagt de kat om zich te voeden. Hij moet lenig en helder van geest zijn. Altijd op de uitkijk naar een prooi, zoekt hij de hoogte op om de horizon af te kunnen speuren. Aangezien ook hij natuurlijke vijanden heeft, kan hij zich er zo makkelijker tegen beschermen.
De kattenboom is voor hem een echte uitkijkpost: hij observeert al het komen en gaan in het huis en wie er zijn territorium inkomt en uitgaat. Op deze manier worden zijn zintuigen en zijn intelligentie gestimuleerd. De kattenboom is meer dan een accessoire en laat je kat een echt kattenleven leiden en zorgt ervoor dat zijn avontuurlijke instincten gestimuleerd blijven en dat hij actief blijft.
De beste plaats voor een kattenboom is daar waar zijn uitzicht het meest strategisch is: in de buurt van een raam of langs één van zijn doorgangen.

De rust van de liggende kat

Katten slapen veel, tot wel zestien uur per dag. Tijdens hun lange siësta’s besparen wilde katten energie tussen twee vangsten door. Om niet te worden gestoord en om buiten bereik van vijanden te blijven, liggen katten het liefst zo ver mogelijk van de grond.
Dit vermoeiende levensritme heeft een gewoonte doen ontstaan die onze huiskatten hebben bewaard. Ze houden ervan zich op hoogte te ontspannen en te rusten. Dankzij de rust-platforms kunnen ze in de kattenboom in alle rust en comfort uitrusten.
Bij Tom&Co bieden we een grote variëteit aan kattenbomen. Op deze manier kun je een structuur kiezen die mooi bij je interieur past. We kunnen je vooral begeleiden in de keuze voor een boom die past bij de levensstijl van je kat, zijn activiteitsniveau, zijn leeftijd, zijn gewicht, enz.