De Maine Coon

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

De Maine Coon

Dit is het grootste kattenras dat bestaat, met een recordlengte van wel 1,23 m. Deze kat valt op door haar rechtopstaande oren waarvan de haren in een pluim eindigen. Ze heeft een dikke kraag, een driehoekige snuit en een lange, dikke staart. Een portret van deze zachtaardige reus.

DE LEGENDE

Het verhaal achter haar naam gaat zo: de wilde katten uit de Amerikaanse staat Maine zouden zich met wasberen (‘racoon’ in het Engels) gekruist hebben, vandaar de samenstelling ‘Maine Coon’ … Maar de wetenschap vertelt ons dat dit een broodje aap is, want de chromosomen van deze twee soorten zijn helemaal niet compatibel. 

ALS HUISDIER

Een Maine Coon is heel aanhankelijk. Dus ze zal je meteen adopteren als je haar veel aait en haar lange haren kamt. Ze deelt probleemloos haar territorium met je kinderen en andere huisdieren want ze is heel sociaal. Woon je in de stad? Dan ga je er best mee wandelen in parken of tuinen, of trek er mee op uit naar het platteland. Ze is dol op grote ruimtes zodat ze kan rondlopen – zelfs aan de leiband! Houd haar gezondheid goed in de gaten want ze is heel gevoelig voor ziektes te wijten aan de ‘inbreeding’ (‘inteelt’) die eigen is aan het ras. En geef haar een eiwitrijke voeding. 

HET PORTRET

Het paspoort van onze Maine Coon is bijzonder indrukwekkend voor een kat:

Portret van de Maine Coon

HET KARAKTER

Het is inderdaad moeilijk te geloven, maar een Maine Coon houdt van water. Ze zwemt graag en voelt zich thuis op een boot als geen ander! Zo nam Paul zijn Maine Coon-kater ‘Skatty’ mee op een 14 weken durende boottocht rond de wereld. Omdat Paul doof was, ontpopte Skatty zich tot een buitengewoon nuttige gids en matroos. Met zijn scherpe gehoor en zicht, verwittigde de kater Paul als zijn telefoon rinkelde of als er een andere boot in zicht kwam … 

Wil je graag meer weten? Bekijk ons interactief lente magazine en lees naar hartelust ons dossier over kippen, ontdek hoe je kan bewegen met je hond en waarom een konijn een ideaal eerste huisdier is, en zoveel meer.