De siamees

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

De siamees

  

Een tyran ... die je doet smelten!

De siamees is geen kat zoals de andere. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en is zeer gehecht aan zijn baasje. Wen er maar aan: hij kiest zijn baasje zelf uit, ook al komt hij goed overeen met het hele gezin. Elegant, een onweerstaanbare blik, ... de siamees is een verleider, maar je moet zijn onverdeelde aandacht verdienen door tijd met hem door te brengen.

Enkele zeer precieze eigenschappen. De siamees heeft altijd blauwe amandelvormige ogen. Met zijn 30 cm schofthoogte is hij middelgroot. Zijn lichaam is slank en gespierd. Hij heeft grote oren die laag op de zijkant van zijn schedel staan. Zijn vacht is kort, fijn en glanzend. Een andere eigenschap is het kleurencontrast: zijn lichaam is helder, maar de uiteindes van zijn oren, staart en pootjes donker. Het donkerste gedeelte ziet eruit als een ‘masker’ over zijn gezicht. De siamees kan meerdere kleuren hebben, waarvan de meest voorkomende ‘seal point’ is (crème-beige met een donkerbruin masker). De vacht is donkerbruin, roodkleurig, chocoladebruin, blauw, crème of lila. De kittens worden volledig wit geboren. Hun definitieve kleur krijgen ze wanneer ze ongeveer één jaar oud zijn.

VIER SOORTEN SIAMESE KATTEN

  • De Engelse is de meest voorkomende, met een langwerpig driehoekig hoofd en grote oren.
  • De Thaise komt voort uit de Engelse en leunt het meest aan bij de originele siamees. Zijn hoofd is ronder, de oren korter en de staart gevulder.
  • De Amerikaanse is magerder, zeer slank, met grote oren en een spits hoofd. Fokkers hebben er alles aan gedaan om de kenmerken van de oosterse katten te reproduceren. Wordt zeer duur verkocht en is zeer gegeerd.
  • De apple head lijkt op de Siamese katten die in de Thaise wouden leefden. Deze hebben een rond hoofd, kleine oren, een atletisch lichaam en vaak een tijger- of gespikkelde vacht.

KARAKTER

Een sterk karakter Siamezen hebben een sterke persoonlijkheid, zijn bijzonder actief en vrolijk. Ze houden niet van eenzaamheid en hebben veel aandacht van hun baasje nodig, die ze overal heen volgen en waar ze lange ‘gesprekken’ mee voeren. Men zegt wel eens dat Siamezen katten zijn met een hondenkarakter, aangezien ze meer gehecht zijn aan hun baasje dan aan hun territorium. Als je er vroeg genoeg mee begint, kan je hen overigens aanleren aan de leiband te lopen. Ze nemen het bijvoorbeeld op voor hun baasje door aan te vallen als ze voelen dat er gevaar dreigt!  Ze zijn zeer intelligent en nieuwsgierig, reageren op hun naam en begrijpen snel wat wel en niet mag. We raden aan om hen een strikte opvoeding te geven en hen aan te leren om de regels te respecteren zonder al te hard te zijn. Ze zijn behendig en hyperactief, halen guitige toeren uit, klimmen in de gordijnen, spelen met je meest dierbaarste objecten of schaatsen over je meubels … Je krijgt er nog een punthoofd van!

WEETJES

De siamees is een uitstekend springer en klimmer en heeft dus nood aan ruimte. Daarom bevelen we aan om hem een kattenboom te gunnen, waar hij hoog in kan klimmen. Hij heeft nood aan een aanwezig en toegewijd baasje: geef je siamees aandacht. Siamezen zijn de ideale gezellen voor oudere personen, waar ze een toegewijd gezelschap voor zullen zijn. Opgepast met wilde en luide kinderen. De siamees wordt niet graag gestoord. Siamezen komen makkelijk bij. Het is absoluut noodzakelijk om hun gewicht in het oog te houden en zo overgewicht te vermijden. Hun fijne pootjes zijn niet gemaakt om een te zwaar lijf te dragen. Ze zijn gevoelig voor gastro-intestinale problemen maar goed opgewassen tegen nierkwalen.

Gerelateerde producten: