Een kat, dat is plezier & een zorg!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Een kat, dat is plezier & een zorg!

Een kat adopteren is een langetermijnverbintenis. Katten leven gemiddeld zo' n vijftien jaar, de kranigsten zelfs twintig jaar.

Adoptie is dus geen beslissing die zomaar kan worden genomen!

ADOPTIE

Denk aan al die ongelukkige dieren die na een paar jaar worden achtergelaten. Hun baasjes hadden weinig of geen idee waar ze zich toe hadden verbonden. Vergeet niet dat zelfs een kat (wat een redelijk onafhankelijk dier is), niet aan zichzelf kan worden overgeleverd. Hij heeft zorg, aandacht en tijd nodig van zijn baasjes. Denk dus twee keer na of je echt klaar bent om te voorzien in alle behoeften van uw metgezel.

RUIMTE

De komst van uw nieuwe metgezel wordt idealiter vooraf geregeld. U moet vier plaatsen voor hem selecteren: een rustplaats (een mandje of een comfortabel kussen), een eetplaats (twee kommen, een om te drinken, de andere om te eten), een speelplaats (een klimpaal, een krabpaal, speelgoed) en een "klein kamertje" (een kattenbak of een toilet).

VOEDING

De kat heeft een kleine maag en eet slechts kleine hoeveelheden tegelijkertijd. Het voeren van een kat vraagt geen enorm budget, en dat is een extra reden om hem premium kwaliteitsvoedsel te bieden, u bespaart zo op kosten bij de dierenarts! De snoepjes en voedingssupplementen zijn ook niet te duur, maar voorzie wel een klein budget voor het etensbakje.

VERZORGING

Een kat moet in orde zijn met vaccinaties en identificatie. Alleen een erkende dierenarts kan het Europese paspoort afleveren waarmee uw huisdier in orde is. Katten kunnen resistent zijn, maar soms worden ze ziek. En net als wij kunnen zij, naarmate ze ouder worden, bepaalde ouderdomsziekten ontwikkelen. Anderen worden soms ook geboren met bepaalde afwijkingen die gedurende hun hele leven moeten worden behandeld. Alles hangt dus af van de soort kat dat je koopt.

AANDACHT

Katten hebben geen noemenswaardige gevoelens, maar ze voelen wel emoties en snappen onze reacties. Een kat houdt van zijn baasje en is aan hem gehecht. Uw emotionele uitwisselingen geven hem een gevoel van welzijn en rust. Geef hem liefde en tijd, hij zal het u al spinnend teruggeven!

OPVOEDING

Een kitten leert een kat te zijn dankzij zijn moeder en broertjes en zusjes. De regels van het katachtige leven worden gedurende de eerste acht weken van zijn bestaan doorgegeven. De kitten is dan gezoogd en u kan hem adopteren. Maar de opvoeding is niet beperkt tot met u samenleven en wennen aan de nieuwe manier van leven: ook de kennismaking met alle leden van het gezin en andere dieren, borstelen, wassen, vervoeren, respect en gehoorzaamheid, verbodsbepalingen, netheid,... zijn belangrijk.

BORSTELEN

Buiten de sfinx verliezen alle katten hun haar. Dit natuurlijke fenomeen van regeneratie vindt het hele jaar door plaats. In het voorjaar valt de wintervacht af om plaats te maken voor een lichter exemplaar. Tijdens deze ruiperiode neemt het haarverlies toe. Door uw kat regelmatig te borstelen, beschermt u zijn huid en vecht u tegen de haarinvasie in uw huis. Het zal ook een kans zijn om de banden aan te halen... en de knopen eruit te halen!

SOORTEN

Elke kat heeft zijn eigen karakter en levensstijl, zorg ervoor dat deze bij die van u passen. Sommige katten worden het aaien nooit moe, anderen verkiezen de hele dag lang op muizen te jagen.

Vagebond? Een echte huismus? Zwerfkat of raszuivere kat? Volwassen kat of kitten? Gered of gefokt? Bij de aankoop van een kat moet u rekening houden met al deze essentiële parameters. Bezwijk niet voor de zachtheid van zijn vacht of schattigheid, maar observeer zijn gedrag en leer over zijn verleden: zogen, trauma's, medische geschiedenis, netheid, gezelligheid, ...

Een kat gekozen volgens de regels van de kunst en een wijs baasje met verantwoordelijkheidszin zijn de sleutels tot harmonieus en gelukkig samenleven!

Gerelateerde producten: