Geweldig, het leven van een binnenkat!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Geweldig, het leven van een binnenkat!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn huiskatten niet ongelukkig. Het belangrijkste is dat ze zich vrij voelen!

En dat is mogelijk, zelfs als ze binnen blijven. Het draait allemaal om temperament en de inrichting van de leefruimte.

Bovendien is de buitenwereld eerder een bron van stress en gevaar voor huiskatten (auto’s, vallen, gevechten, diefstallen, ziekten, valstrikken, vergiftiging, insectenbeten, enz.). Studies tonen aan dat de levensverwachting van een kat binnenshuis vier keer zo hoog is als die van een kat die buiten gaat, met andere woorden 19 jaar in plaats van 5 jaar.

STIMULATIE

Makkelijk! Het volstaat om indrukken van de buitenwereld binnen te reproduceren - zonder de gevaren.

VOEDSEL

Een kat is een fijnproever. Bied gezonde, kwalitatief goede voeding aan.

KATTENGRAS

Door zichzelf te likken slikt hij dode haren uit zijn vacht in. De haarballen die zich daardoor in de maag vormen kunnen een darmobstructie veroorzaken. De binnenkat wordt hier meer aan blootgesteld omdat deze zich vaker wast. Gras maakt het mogelijk om deze uit te braken. Plant daarom wat thuis of koop het klaargemaakt of in de vorm van speelgoed.

KATTENBAK

Zorg voor een kattenbak of binnentoilet in een rustige hoek, weg van tocht. De kieskeurige kat zal het waarderen dat hij zijn behoefte kan doen op een schone plaats. Verwijder de uitwerpselen elke dag, vervang het zand elke week, en tweemaal per jaar de bak zelf.

KRABPAAL

Plaats een krabpaal op een plaats waar de kat vaak langskomt, zodat hij kan krabben en vooral zijn territorium kan markeren.

SCHUILPLAATS

Om zich te verschuilen, om zich veilig te voelen, om zich te verstoppen in geval van gevaar of om de omgeving te bespioneren zonder gezien te worden. Een hoog geplaatste transportkooi op een rustige plek is een ideale schuilplaats.

KLIMPAAL

Een essentieel accessoire voor de binnenkat zodat hij zich een echte kat voelt. Zo kan hij klimmen, springen, zijn behendigheid oefenen en er slapen! Wat hij op de grond niet kan, kan hij in de hoogte.

SPEELTJES

Spelen ontwaakt zijn zintuigen en instincten. Hij speelt graag, en hij spendeert zo zijn tijd en onderhoudt zijn mentale en fysieke gezondheid. Wissel twee of drie keer per week de speeltjes af, er is immers iets voor alle smaken: rumoerig, stil, met of zonder kattengras, interactief, om alleen mee te spelen, veren, ballen, intelligente labyrinten…

TEDERHEID EN AANWEZIGHEID

Alleen al het feit dat u er bent, geeft hem een beter gevoel. Hij is in goed gezelschap. Aaien, genegenheid, spelletjes, verzorging.... Dat is alles waar hij om vraagt. Als u overdag niet beschikbaar bent, kan u overwegen om een andere kat of zelfs een hond te adopteren.

Niets is bovendien zo leuk dan af en toe een kleine wandeling met de leiband om een frisse neus te halen. Bij Tom&Co vindt u een breed scala aan voedingsproducten, spelletjes, klimpalen, etc... Dit is de grot van Ali Baba voor katten!

Gerelateerde producten: