Zoek een winkel

Kattenbakvullingen voor katten

 • + 900 medewerkers
 • + 158 winkels
 • + 7.000 producten

Kattenbakvullingen voor katten

Welke zijn de vier grootste soorten kattenbakvullingen? Welke zijn de voor- en nadelen van elk type?

We helpen jou alvast op weg bij het maken van de juiste keuze!

  

MINERALE KATTENBAKVULLING

Dit is het meest bekende, de meeste "basis" voor katten; het is samengesteld uit natuurlijke kleikorrels die de vloeistoffen absorberen.  Deze kattenbakvulling is vaak stoffig, heeft een beperkt absorptievermogen en heeft een ecologische impact (niet biologisch afbreekbaar). Dit is de goedkoopste kattenbakvulling.

SILICA KATTENBAKVULLING

Silica kattenbakvulling bestaat uit een mengsel van zeolieten. Zeoliet is een natuurlijk of synthetisch mineraal, microporeus, die een zeer sterke opname van vloeistoffen en geuren heeft. Zeolieten worden ook gebruikt voor zuivering of verzachting van water. Silica kattenbakvulling heeft de vorm van doorschijnende korrels soms met kleine blauwe stippen.

Terwijl je ze gebruikt, zijn de korrels geel getint vanwege de urine. Desalniettemin zal het ondanks deze kleur toch een aantal dagen conserveren, omdat de pellets de geuren nog steeds zullen opvangen. De kattenbakvulling kan daarom enkele weken gebruikt worden (tot een maand, afhankelijk van het aantal katten en hun "behoeften"). De voordelen van een Silica kattenbakvulling is :

   •  Zonder stof
   •  Efficiënt & hygiënisch
   •  Duurder per kilo MAAR houdt langer dan een minerale kattenbakvulling.
   •  Niet biologisch afbreekbaar
PLANTAARDIGE KATTENBAKVULLING

100% biologisch, plantaardige kattenbakvulling bestaat essentieel uit hout, oud papier, stro en andere planten. De plantaardige kattenbakvulling is beschikbaar in klonterende en niet-klonterende vorm. Als algemene regel geldt dat groentestrooisels minder geur behouden, hun absorptiecapaciteit is minder kwalitatief vergeleken met minerale kattenbakvulling of silica. Het is daarom noodzakelijk deze regelmatiger te vervangen. Maar ze zijn 100% ecologisch! Dit wil zeggen dat ze biologisch afbreekbaar zijn (en dus composteerbaar).

KLONTERVORMIGE KATTENBAKVULLING

Klonteren of niet, heeft niets te maken met het feit dat de kattenbakvulling plantaardig, mineraal of siliciumdioxide is. Er zijn inderdaad kattenbakvullingen in alle categorieën die klonteren. 

Het principe? De urine op het substraat bestaat uit kleine, compacte ballen die gemakkelijk te verwijderen zijn. Naarmate de urine geleidelijk wordt verwijderd, is de resterende kattenbakvulling voor 80% intact.

Resultaat? Langer bruikbaar. Je hoeft alleen af en toe aan te vullen en ruimte te maken voor de "grote integrale reiniging". We hebben een grote selectie van klonterende minerale kattenbakvullingen, die elk een bijzonderheid of een troef hebben. Vraag advies in uw winkel.

Gerelateerde producten: