Onze katten, echte fijnproevers

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Onze katten, echte fijnproevers

Katten hebben de reputatie dat ze bijzonder veeleisend zijn als het gaat om hun voeding... En terecht: ze zijn niet in staat om slecht vlees te verteren. Ze hebben een zeer krachtige smaak- en geurzin ontwikkeld in de loop van hun evolutionaire proces, om maagklachten te voorkomen. 

OP 'T MENU

Dankzij de ruime keuze aan producten zijn onze huiskatten vandaag de dag echte kleine fijnproevers geworden. Ze hebben voorkeuren, weten kwaliteitsvoeding te herkennen en waarderen de afwisseling in hun gerechten: tonijn, zalm, konijn,... De premium brokjes en vlootjes van Tom&Co voldoen aan deze behoefte aan kwaliteit en afwisseling.

Toen ze nog niet gedomesticeerd waren, joegen katten op hun prooien voor voedsel. Ze vingen overdag en zelfs 's nachts kleine dieren. De maag van de kat kan slechts een kleine hoeveelheid voedsel per keer verdragen, dus eet een kat regelmatig en in kleine porties. De versheidszakjes of premium verpakkingen die wij aanbieden hebben precies de grootte voor een maaltijd. Op deze manier serveert u altijd vers voedsel aan uw kat. Wat de brokjes betreft, doe een hoeveelheid in de kom en uw kat zal komen eten van zodra hij honger heeft.

DRINKEN

Katten hebben niet de reflex om te drinken omdat hun voorouders afkomstig zijn uit de woestijnvlakten. Voordat ze gedomesticeerd werden, werd hun hydratatie grotendeels opgelost dankzij het water in hun prooi. Vandaag de dag zorgt nat voedsel min of meer voor deze rol... maar dat is niet genoeg! U moet uw kat laten wennen aan drinkwater in zijn voedselbak. Vooral als het menu grotendeels uit droogvoer bestaat.

LEEFTIJD

KITTEN

Kittens hebben meer behoefte aan voeding en energie dan volwassen katten. Hun voeding moet daarom specifiek zijn om een goede groei van hun botten, spieren en organen te garanderen. Katten houden van koemelk, maar het is niet goed voor hen. Een kitten bezit het enzym dat nodig is om lactose af te breken, maar dit verdwijnt wanneer de kat ouder wordt. Laat hem dus niet wennen aan koemelk, want u moet het hem later ontnemen. Voor de kleintjes is er speciale kittenmelk, verrijkt met vitaminen, mineralen en taurine.

VOLWASSEN

De activiteit, eetlust, gezondheid en lichaamsgrootte van de kat bepalen het soort dieet. De dagelijkse hoeveelheid en de energie die elk rantsoen levert moeten aan deze criteria voldoen. Het dieet van de volwassen kat varieert dus afhankelijk van zijn levensstijl. Loopt hij de hele dag muizen achterna of brengt hij de helft van zijn tijd door in de zetel? Gesteriliseerde katten zijn gulziger en hebben neiging tot overgewicht.

SENIOR

Naarmate katten ouder worden, veranderen hun voedingsbehoeften, vooral als ze tekenen van nierfalen vertonen. Hun eten moet des te smakelijker worden naarmate hun eetlust afneemt met de leeftijd. Het moet ook beter verteerbaar of zelfs makkelijker te kauwen zijn.

Het voedingsaanbod van Tom&Co zorgt ervoor dat alle soorten katten tevreden zijn, zelfs deze met de meest gevarieerde levensstijlen: anti-hairball voedsel tegen haaruitval, light voeding tegen gewichtstoename, voedsel rijk aan taurine voor de gezondheid van het hart en het zicht, rijk aan arginine om hen te helpen afvalproducten uit hun lichaam te verwijderen, enz.

Gerelateerd advies