Spelen is een teken van gezondheid!

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Spelen is een teken van gezondheid!

Kittens of volwassenen, katten krijgen geen genoeg van rennen, springen, klimmen. Spelen zit in hun bloed. Om gelukkig te zijn en goed te gedijen, moet hij lol hebben, moet hij actief zijn. Met je kat spelen, al is het maar vijftien minuten per dag, is essentieel voor zijn humeur en zijn gezondheid.

LICHAMELIJKE CONDITIE

Door te spelen laat je kat zijn spieren en zijn hele lichaam werken. In een omgeving met weinig stimulering heeft hij de neiging weinig te bewegen, meer te slapen en te zwaar te worden.

BAND VERSTERKEN

Je kat heeft het goed bij jou en associeert je met iets positiefs. Je kunt een angstige of terughoudende kat «losser» maken en hem affectiever en socialer maken. Katten, vooral degene die in appartementen wonen zonder naar buiten te kunnen, kunnen angst en stress ontwikkelen. Spelletjes zijn een echte ontsnapping aan hun eventuele gevoel van saaiheid en verveling.

VERVELING VERDRIJVEN

   • Mentale stimulering: dat zijn bakje altijd vol is doet niets af aan de jagersdrift. Als hij een prooi ziet, wil hij hem pakken. Dit instinct voeden is een manier om de mentale activiteit en de natuurlijke reflexen van je kat te stimuleren.
   • Kattenbomen: katten bekijken alles graag van bovenuit hun zitplaats. Kattenbomen zijn een echte uitkijkpost waar ze lekker kunnen rusten, wat toeren kunnen uithalen en kunnen krabben.
   • Speeltjes of kauwsnoepjes: katten kunnen zich er niet van weerhouden te kauwen of te knabbelen. Dat doet ze denken aan consistentie van hun prooi. Speciale kattensnoepjes voeden het jagersinstinct, vullen de voeding aan en dragen bij aan de hygiëne van de tanden.
   • Tunnels: om een prooi te grijpen zijn katten bereid deze te achtervolgen tot in de krapste plekken. Katten kunnen door de tunnels heen kruipen, zich erin verstoppen en nep-jagen.
   • Solitaire spelletjes: als je er niet bent zijn actiespelletjes als distributiespelletjes, circuits, labyrinten, plateauspelletjes of popelino’s ideaal. Deze behendigheidsspelletjes stimuleren je kat ‘s intelligentie en kanaliseren tegelijkertijd zijn energie.
   • Lasers: niets is meer stimulerend voor de kat. Lasers laten zijn jagersinstincten ontwaken. Omdat het onmogelijk is het lichtpuntje te vangen, kun je hem een kleine beloning geven aan het einde van het spel zodat hij niet gefrustreerd geraakt.
   • Plumeaus: het heen-en-weer schudden van de veren en belletjes van de plumeau doen hem denken aan de vogels waar hij zo graag op jaagt. Dit spel is een echte trainingssessie.
   • Pluche beesten: deze kunnen dienstdoen als «prooi», de kat speelt ermee en laat ze stuiteren of gooit ze tussen zijn poten. Nog beter als er kattengras inzit! 

Wanneer je met je kat speelt laat hem dan af en toe winnen en de pleziertjes variëren. Na een tijdje kan hij een spel saai gaan vinden, maar gelukkig hebben we bij Tom&Co voor ieder wat wils!

Gerelateerde producten: