Uw kat komt binnenkort bij u wonen!

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Uw kat komt binnenkort bij u wonen!

Oh! Het is zover! Uw kat komt binnenkort naar u! Wat een vreugde! Het is tijd om zijn aankomst voor te bereiden zodat hij zich comfortabel voelt, en u ook. De voorbereidingen zullen anders zijn voor kittens en volwassen katten. Hier zijn alvast enkele tips…

RUSTHOEKJE

Volwassen katten slapen minder dan kittens, maar het blijven grote dromers. Ze genieten op alle uren van dag en nacht van een dutje. Een mandje of comfortabel kussen beschermd tegen tocht maakt hem gelukkig. Later zal hij deze plek zelf kiezen, vaak ergens in de hoogte.

EETHOEKJE

Hij heeft een eetbakje en een waterbakje nodig. Aangezien katten een fijne smaak hebben, moet erop worden toegezien dat de bakjes onberispelijk hygiënisch blijven. Na een paar uur is de natte voeding niet meer fris en zal hij deze niet meer aanraken. Wat de brokjes betreft: gooi de volgende dag degene die hij niet heeft gegeten weg.

Het water in zijn bakje moet altijd goed fris zijn. Zelfs wanneer u dit enkele malen per dag verschoont, kan hij terughoudend zijn om het te drinken. In het wild vrezen katten stilstaand water en geven ze de voorkeur aan « stromend » water. Om hem aan te moedigen om te drinken is een waterfontein voor katten zeker een oplossing.

SPEELHOEKJE

Katten zijn eeuwige speelvogels. Zelfs als volwassenen blijven ze zich amuseren. Bied hem zeker een klimpaal aan, van waaruit hij het komen en gaan in huis kan observeren en een krabpaal om zijn klauwen op los te laten. Er zijn ook speciaal ontworpen spelletjes om hen te vermaken en om hun katachtige instincten aan te wakkeren: vishengels, veren, tunnels, ballen, lasers, nepmuizen, kleine huizen, slimme spelletjes, ...

KLEIN KAMERTJE

Plaats een kattenbak of kattentoilet op een rustige plaats, uit de buurt zijn eet- en slaapplaats. De geuren van zijn uitwerpselen kunnen hem ongemakkelijk maken. Verwijder dagelijks de uitwerpselen en verschoon wekelijks alles. Hiervoor hebt u een extra zak voor kattenbakvulling, een schep, een vloermat, toiletfilters en luchtverfrissers nodig.
U bent klaar voor de aankomst van uw kat! Bij Tom&Co vindt u alles wat u nodig heeft om uw kat in de beste omstandigheden te verwelkomen.

Gerelateerde producten: