Zoek een winkel

Vlooien, teken, muggen ... gevaar voor uw huisdier!

  • + 900 medewerkers
  • + 158 winkels
  • + 7.000 producten

Vlooien, teken, muggen ... gevaar voor uw huisdier!

Hoe klein ze ook zijn, parasieten zijn een echte plaag. Ze jeuken, maar bovenal zijn ze soms de dragers van ernstige en zelfs fatale ziektes.

Voorkomen is beter dan genezen!

VLOOIEN

De meest voorkomende uitwendige parasiet bij katten zuigt bloed om zich te voeden. Het vrouwtje legt haar eieren direct op de vacht. Die vallen er later weer af en na een paar dagen komen ze uit. Larven bouwen een cocon uit de buurt van het licht en slapen een paar maanden voordat ze op uw kat springen. De vlo veroorzaakt:

      • Jeuk: in geval van allergische dermatitis voor het speeksel van de parasiet kan de jeuk zo intens worden dat uw kat zich krabt of bijt tot bloedens toe. Impetigo of zelfs abcessen kunnen hiervan het gevolg zijn.
      • Ziektes: kattenziekte, lintworm, mycoplasmose (anemie).

SYMPTOMEN

Uw kat krabt zich de hele tijd. De huid is bedekt met kleine zwarte puntjes (uitwerpselen van de vlooien). En let op, wanneer u wordt gebeten, wordt uw kat het zeker ook!

BEHANDELING

Behandel uw kat en alle andere huisdieren lokaal: vlooien springen tot 30 centimeter ver! Wij bieden producten aan om de volwassen beestjes te doden of ze onvruchtbaar te maken, evenals halsbanden, sprays, lotions, poeders, pipetten of tabletten. Behandel de omgeving: dekens, kussens, tapijten, vloerbekleding, parketlatten, kattenmand. Er kan een anti-vlooienspray of nevelspray nodig zijn.

TEKEN

Ze leven in de bossen, struiken en weilanden. Eenmaal ze op uw kat zitten doorboren ze de dunste huid (hals, oren, oksels of flanken) en zuigen ze bloed. U kan ze gemakkelijk spotten door uw kat te strelen en in de vacht te kijken. Inspecteer hem regelmatig, want teken zijn verantwoordelijk voor ziekten die vaak immunodeficiënt zijn (piroplasmose, ziekte van Lyme, ehrlichiose,...).

BEHANDELING

Verwijder de teek met een tekentang (geen pincet waarmee u epileert! Dan is er kans dat het hoofd blijft zitten). Zonder hem te verdoven, knijpt u de huid zo dicht mogelijk tegen het lichaam en "draait u de teek los" door hem loodrecht uit de huid te trekken. Ontsmet daarna.

ZANDVLIEGEN EN MIJTEN

Zandvliegen, mediterrane muggen, beginnen de noordelijke regio's van Europa te bevolken. Zij dragen dirofilariasis (cardiopulmonaire pathologie) en leishmaniasis (huid-, nier-, lever- en miltziekte) over. Mijten, Rode parasieten, vrijwel onmogelijk met het blote oog te zien, zijn niet pathogeen. Ze zorgen voor jeuk door hun beten en huidletsels (tussen de kussentjes, binnenzijde van de dijen, in de vouw van de oren).

BEHANDELING

Producten tegen vlooien en teken (antiparasitaire producten) werken ook tegen zandvliegen en mijten. Halsbanden, behandelingen met medicijnen of spot-on producten werken goed tegen een groot deel van de insecten en parasieten.

Gerelateerde producten: