Benodigdheden voor je hamster

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Benodigdheden voor je hamster

Een kooi om in te bewegen, een rad om te sporten, een huisje om in te slapen, een zuigfles en een eetbak om te eten en te drinken.

We geven je een kleine rondleiding in de wereld van de accessoires … want alles voor een gelukkig huisdier!

KOOI

Kies een kooi die voldoende groot is met horizontaal en smal traliewerk dat zich uitstekend leent tot wat gymnastiek voor je nieuwe vriend. Je kan ook kiezen voor een model met twee verdiepingen of voor het hamsterparadijs: een kooi die voor de helft uit traliewerk en voor de helft uit plastic met buizen bestaat. Denk er echter aan om te controleren of hij zijn huisje niet heeft verhuisd en een buis heeft afgesloten, want anders dreigt hij te stikken!

Koop een huisje waar hij zijn nest kan maken, maar richt het zelf niet in. Wanneer je natuurlijk katoen in de kooi legt, zal hij er zich met plezier over ontfermen. Een ander onontbeerlijk instrument voor zijn ontwikkeling is het rad. Op dit rad kan hij zijn teveel aan energie kwijt. Kies bij voorkeur een rad in vol plastic om te vermijden dat zijn pootjes vast komen te zitten.

HYGIËNE

Vul de kooi met strooisel van spaanders of maïs. Vervang dit één keer per week wanneer je de kooi schoonmaakt en ontsmet. Om te eten en te drinken heeft je hamster ook een eetbak en zuigfles nodig.
Deze accessoires moeten elke dag leeggemaakt en schoongemaakt worden met warm water, en één keer per week ontsmet en grondig schoongemaakt worden.

GEWENNING

Plaats de kooi op een kalme plaats, want je vriendje heeft overdag rust nodig. Kies een plaatsje zonder tocht, zon, sterk licht of grote temperatuurverschillen. Onder de 15°C gaat de hamster in winterslaap! Ideaal voor hem is een temperatuur van 20 tot 25°C.

WEETJE

Maak een steen met minerale zouten vast aan het traliewerk van de kooi. Je huisdier heeft ook harde snacks nodig om zijn snijtanden af te slijten (als ze te lang zijn ga je best naar de dierenarts om ze te laten vijlen). Weet ook dat zijn tanden van nature een geelachtige kleur hebben, wat echter niets te maken heeft met een gebrek aan hygiëne.

Gerelateerde producten: