Benodigdheden voor je muis

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Benodigdheden voor je muis

Een kooi ingericht als speelterrein en andere onmisbare accessoires … alles om je kleine vriend gelukkig te maken in zijn nieuwe omgeving.

KOOI

Kies een kooi die groot genoeg is (minstens 60 cm breed, 40 cm diep en 30 cm hoog), met een plastic bak die stevig genoeg is en met metalen tralies met een tussenruimte van maximaal 1cm. Kies voor horizontale tralies zodat je muis zich eraan kan optrekken en kan klauteren.

Voorzie de bodem van de kooi met een dikke laag plantaardig strooisel (hennepgras of maïs) dat je een of twee keer per week ververst. Twee of drie keer per maand moet de kooi samen met alle accessoires grondig gereinigd worden.

Zet de kooi niet in vol licht of in de buurt van een televisie of computer (je knager is erg gevoelig voor ultrasone stralen). Kies voor een plaats zonder tocht, niet in rechtstreeks zonlicht, waar de temperatuur schommelt tussen 20 en 23° C. Om het contact met je muis te vergemakkelijken, plaats je het huis van je muis best in een kamer die ‘leeft’.

ACCESSOIRES

Behalve de drinkfles en het eetbakje voor de voeding (kies een zwaar exemplaar, of eentje dat stevig
vastgemaakt is, want je muis kruipt er al eens graag in rond), heb je nog enkele andere accessoires nodig. Een huisje, dat hij met veel plezier zal inrichten volgens zijn smaak met hooi, lege wc-rolletjes en velletjes keukenpapier. Als hij maar een nest kan bouwen ermee.

Een muis is erg speels. Geef hem eventueel een verdieping waarop hij kan klauteren, een hangmat, tunnels om in te wandelen, een lege jampot, een eierdoos waarin je gaatjes hebt geknipt, een houten laddertje, een tak van een fruitboom, ... De mogelijkheden zijn even eindeloos als je fantasie!

TIP

Vergeet niet om een plastic bol te kopen waarin je muis risicoloos kan rondwandelen in huis. Je kan hem ook laten ronddartelen op je bed, op een tafel of in een beveiligd park. Geen paniek, een muis is geen kamikazepiloot. De kans is klein dat hij zich waagt aan een sprong in de diepte!

Gerelateerde producten: