De hamster

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

De hamster

De hamster is iets minder populair als huisdier bij kinderen omdat het overdag meestal slaapt en het heeft een iet wat aggressiever karakter dan de cavia.

Maar met wat voorbereiding heb je ook hier een nieuwe speelkameraad.

Toegegeven: de hamster is misschien net iets minder leuk voor kinderen, want ze is wat agressiever dan de andere knagers en het is een solitair dier dat overwegend ’s nachts leeft. Verwacht je dus aan wat lawaai in de late of vroege uurtjes zo je wil; overdag zal de hamster willen rusten.

VOEDING

Opletten met voeding, is bij de hamster de boodschap. Want de hamster doet wat ze doet: hamsteren. Wanneer je ze dan bijvoorbeeld een stuk appel of banaan geeft, is dat eigenlijk niet zo’n goed idee, want het is best mogelijk dat het fruit pas uit ‘de voorraadkamer’ wordt gehaald wanneer het al begint te rotten. En dat kan tot spijsverteringsproblemen leiden.

KOOI

Heeft een hamsterrad nu wel of geen zin? De kooi moet voldoende groot zijn, want de hamster heeft nogal wat energie ’s nachts. Vandaar dat het hamsterrad onontbeerlijk is. Maar sta je er nu ook niet blind op en bied je hamster de nodige variatie. Daartoe zijn er tal van prettige accessoires beschikbaar zoals parcours waarin ze zich kunnen uitleven, bruggetjes enzovoort.

Op de grond van het hok hoort zaagsel of een kant-en-klare bodembedekker. Stro is te vermijden; het heeft scherpe randjes die de oogjes van je kleine hamster kunnen beschadigen. En: laat een hamster nooit vrij rond lopen – ook deze knager is een nieuwsgierige ontsnappingskunstenaar!

Gerelateerde producten: