Een cavia in huis?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Een cavia in huis?

Smelt je wanneer die kleine pluizenbol je met zijn grote ogen aankijkt? Heb je liefde en aandacht te over voor je nieuwe vriendje? Dan zal je heel wat plezier aan hem beleven. Belangrijk is wel om je op voorhand te informeren over de do's en don'ts. 

ACTIEF HUISDIER

Denk heel goed na voor je een cavia in huis neemt. Dit dier, dat ook een ‘Guinees biggetje’ wordt genoemd, leeft namelijk vijf tot tien jaar. De cavia is zeer aanhankelijk en vooral overdag actief. Je zal grote ogen opzetten als je ziet hoe goed hij kan communiceren, zelfs met mensen!

Kies een cavia met een mooi rond lijfje, een glanzende vacht, levendige oogjes die niet lopen, schone oren en een proper achterwerk dat veel keuteltjes legt. Het best is een cavia die contact zoekt met soortgenoten. Maar geen paniek als hij op de vlucht slaat wanneer de verkoper nadert. Dat is een teken dat hij gezond is! Je adopteert hem het best rond 6 weken.

GEWENNING THUIS

Zodra je thuiskomt zet je je nieuwe huisdier in de kooi die je vooraf hebt ingericht. Let op dat hij altijd iets te eten en te drinken heeft. Na enige tijd zul je hem uit zijn huisje zien kruipen om te eten.

  • Laat hem een dag of drie tot rust komen, zodat hij kan wennen aan zijn nieuwe omgeving.
  • Laat hem de eerste week wennen aan je aanwezigheid door zachtjes tegen hem te praten. Hou je hand elke keer weer een beetje dichter bij de kooi.
  • Leer hem een snoepje uit je hand te nemen. Hij eet heel graag, dus hij zal snel begrijpen dat iemand die hem eten geeft, te vertrouwen is. 
  • Probeer hem de tweede week te strelen nadat je hem aan je hand hebt laten ruiken. Je kan proberen hem op te nemen deer zachtjes een hand onder zijn buik te schuiven. Laat hem tegen je hart aanleunen om hem gerust te stellen.

WEETJE

Je zou het niet vermoeden als je de naam ‘Guinees biggetje’ hoort, maar dit diertje
komt uit Zuid-Amerika. En nog vreemder: in het Frans heet hij een ‘Indisch biggetje’.

Gerelateerde producten: