Eén of twee cavia’s in huis?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Eén of twee cavia’s in huis?

Opvallend, maar één cavia heeft eigenlijk meer aandacht nodig dan twee.

Hieronder leggen we uit waar je best op let wanneer je twee cavia's in huis neemt.

SOCIAAL DIERTJE

Een cavia is heel sociaal. Affectie is voor hem van levensbelang. Krijgt hij dat niet, dan zul je hem snel zien wegkwijnen. Hij heeft minstens twee uur per dag aandacht nodig. Er kan een heel mooie en tedere band groeien tussen jou en dit communicatieve dier. Hij zal aan je handen likken wanneer je in de buurt bent en piepen om je te roepen.

Geef hem een speelkameraadje als je niet zeker bent of je hem genoeg aandacht zal kunnen geven. Hij kan uitstekend overweg met andere cavia’s en konijnen. De band tussen jou en je huisdier zal misschien iets minder sterk zijn, maar hij zal zich wel stukken beter voelen!

WEETJE

Heb je besloten om twee cavia's te nemen? Neem dan twee dieren van hetzelfde geslacht als je niet binnen de kortste keren met een grote caviafamilie wil opgescheept zitten. Twee vrouwtjes zullen het prima met elkaar vinden. Twee mannetjes ook, zolang er maar geen vrouwtjes in de buurt zijn.

Hoe jonger ze zijn wanneer je ze samenbrengt, hoe groter de kans dat ze beste maatjes worden. Toch kan het zijn dat ze in de adolescentie met elkaar zullen botsen. Een castratie of sterilisatie door een dierenarts lost het probleem meestal op.

Nog een laatste tip die we meegeven als je twee speelkameraadjes hebt. Verdubbel dan de grootte van de kooi en voorzie twee huisjes zodat elk zijn eigen ruimte heeft in geval van ruzie. Op dat vlak zijn ze namelijk net als wij.

Gerelateerde producten: