Het ABC van de tamme muis

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het ABC van de tamme muis

Je hebt beslist: je nieuwe huisdier wordt een tamme huismuis. Maar hoe pak je dat praktisch aan?

Enkele belangrijke zaken waar je kan opletten bij aankomst thuis met je nieuwe speelkameraad.

TIPS

  • Laat je nieuwe vriendje bij thuiskomst een paar dagen met rust. Zo kan hij wennen aan zijn nieuwe omgeving en wordt hij ermee vertrouwd.
  • Bied hem eten aan en praat zachtjes met hem terwijl je op een afstandje blijft en bruuske gebaren vermijdt. Want anders schrikt je nieuwe vriend teveel.
  • Hou je hand af en toe wat dichter bij de kooi zodat hij je geur leert herkennen. Hij zal geleidelijk rustiger worden. Dit is het moment om de kooi te openen en je hand in de ingang te leggen. Met een beetje geluk zal hij – nieuwsgierig als hij is – komen snuffelen. 
  • De meeste muizen houden van menselijk contact. Maar benader ze geleidelijk. 
  • Bied hem na een poosje wat voedsel aan in de palm van je hand. Deze kleine lekkerbek zal zich vast en zeker laten verleiden! Wanneer hij meerdere keren uit je hand heeft gegeten, kun je hem zachtjes opnemen, hem tegen je houden en aaien. Hoe meer je je met hem bezighoudt, hoe meer affectie hij zal tonen voor je.

WEETJE

Is je muis te angstig en slaag je er niet in om hem vast te nemen? Gebruik dan een leeg wc-rolletje, duw er hem voorzichtig in en laat hem vervolgens in je hand glijden, met je hand nog in de kooi of laag bij de grond. Een angstige muis durft namelijk al eens te springen en kan zich door de hoogte kwetsen. Hij zou zich ook in een hoekje kunnen verstoppen, waar je hem onmogelijk uit kan halen.

Let altijd op dat je hem zacht behandelt, maar wees vastberaden! Je kan een muis pakken als je hem aan de basis van de staart vasthoudt. Heb je zijn vertrouwen gewonnen? Laat hem dan op je hand klimmen en bedek hem met je andere hand om te voorkomen dat hij valt. Succes!

Gerelateerde producten: