Het ABC voor het temmen van Hamsters

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het ABC voor het temmen van Hamsters

Maak kennis met dit schattige huisdier en ontdek de do's and dont's.

KIEZEN

Een hamster is vanaf het vallen van de avond in topvorm. Het ideale moment om een hamster te kopen is dan ook de late namiddag. Je toekomstige vriend moet minstens drie tot vijf weken oud zijn.

Om te verzekeren dat je dier in topvorm is, kies je best een hamster met blinkende oogjes, een droge en schone neus, een gladde en glanzende vacht en een speels en nieuwsgierig karakter.

TIPS

  • Laat je hamster even met rust wanneer je thuiskomt, zodat hij zich aan zijn nieuwe omgeving kan aanpassen. Raak hem de eerste drie dagen niet aan, hou hem niet in de gaten en rommel niet in zijn kooi. Kortom, vergeet je hamster, behalve om hem eten en drinken te geven. 
  • Wanneer je ziet dat hij uit zijn huisje begint te komen, laat hem dan aan je aanwezigheid wennen door zachtjes met hem te praten en je hand dicht bij de kooi te leggen (zonder je vinger erdoor te steken) zodat hij aan je geur kan wennen.

GEWENNING

Wanneer hij naar je komt kijken, betekent dit dat hij zich op zijn gemak voelt in zijn kooi. Geef hem dan een snoepje (een nootje, wat granen als ontbijt, chips van peren of appelen ...). Van zodra hij hieraan gewend is, mag je zachtjes met je hand de kooi binnengaan om hem proberen te strelen. Ook al is een hamster geen liefhebber van al te veel tederheid, hij zal toch een kleine streling toelaten. Zo weet je dat hij geen schrik meer van je heeft en kan je hem uit zijn kooi nemen.

Voor je hem benadert kan je maar best zeker zijn dat hij niet slaapt en je heeft gezien. Anders kan hij schrikken en uit angst bijten. Til hem nooit op aan zijn staart. Leg een hand op hem en glijd je vingers onder zijn buik, zonder te knijpen. Van zodra je hem vasthebt, leg je je andere hand onder hem.

WEETJE

Raak een hamster nooit aan op zijn rug, hij zou je kunnen bijten. Straf hem niet als hij toch zou bijten. Het is een reactie van zelfbescherming. Je hebt hem verrast, dat is alles!

Gerelateerde producten: