Het ABC voor het temmen van ratten

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het ABC voor het temmen van ratten

Hoe kan je je rat nog tammer maken? Met véél geduld en volharding. Want je moet eerst het vertrouwen winnen van je nieuwe kameraad.

Een rat is een sociaal en nieuwsgierig diertje. Hem temmen is dus geen onmogelijke opdracht, op voorwaarde dat je hem de kans geeft om jouw en zijn omgeving te vertrouwen.

TIPS

Enkele zaken waar je kan opletten om zijn vertrouwen te winnen:

  • Wanneer je je rat voor de eerste keer in zijn kooi zet, laat je hem best even alleen, zodat hij de stress van het vervoer en van de verandering van omgeving van zich kan afzetten. Je zal zien dat hij zich meteen in zijn huisje zal verstoppen. 
  • Wacht tot hij er vanzelf uit komt om te eten en te drinken (waarschijnlijk wanneer je niet in de buurt van zijn kooi bent) en wees vooral niet gehaast! Na enkele uren in zijn kooi zou je knaagdier zich normaal gezien al meer op zijn gemak moeten voelen.
  • Kom telkens weer een beetje dichter bij de kooi en praat zachtjes met je rat. Na een paar dagen zal hij zich meer op zijn gemak voelen. Profiteer ervan om hem mee te nemen op een wandelingetje in een beveiligde ruimte (zie hierboven). 
  • Geef hem een lekker hapje dat je zo lang mogelijk in je hand probeert te houden terwijl hij eraan knabbelt.

Voelt hij zich zeker genoeg, dan zal hij uit zijn kooi komen en op ontdekkingstocht gaan. Hij zal je trouwens een heel interessant onderzoeksobject vinden! Als hij niet buitenkomt, laat je hoofd dan niet hangen: dan is het gewoon voor een volgende keer!

WEETJE

Tijdens de eerste wandelingen op je schouder kan het gebeuren dat je rat een keuteltje achterlaat. hij doet dit niet express of om jou te pesten. Wees daar dus niet kwaad om, het is gewoon een normale schrikreactie. Zodra hij je gewoon is, verdwijnt die slechte gewoonte!

Gerelateerde producten: