Het hok en andere voorzieningen

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het hok en andere voorzieningen

Een kooi is zowat het eerste dat je huisdier zal nodig hebben. Maar ook andere accessoires kunnen nuttig zijn. We overlopen er enkele.

KOOI

Het hok is het allerbelangrijkste ‘accessoire’. Het moet voldoende groot zijn, goed verlucht zijn, en wanneer het om een buitenhok gaat moet het goed beschut zijn tegen regen en wind én steeds uit de volle zon staan. Het spreekt voor zich dat een goed hok ook goed moet kunnen worden afgesloten, en dat elk knaagdier in principe zijn eigen ‘huisvestingsnoden’ heeft. Denk maar aan de traliebreedte.

VRIENDJES

Zet je dieren samen, kies dan best voor een koppeltje van hetzelfde geslacht – anders heb je algauw heel veel knaagdieren. De aanwezigheid van andere dieren in huis speelt ook een rol bij de aanschaf. Zo is het uiteraard oppassen met de combinatie hond en konijn, maar katten en konijnen gaan vrij goed samen. Katten en muizen daarentegen…

ACCESSOIRES

Andere voorzieningen nopen tot hetzelfde gezond verstand: wat je knager nodig heeft in zijn hok is een voederbakje, een waterflesje, speeltjes zoals tunnels of doolhofjes om zich te kunnen uitleven en een schutplaats. Dat fungeert als het natuurlijke hol waarin de knager zich regelmatig terugtrekt.

Daarnaast kies je uiteraard voor aangepaste voeding en bodembedekker, die in allerlei soorten bestaat in functie van de noden van het dier in kwestie. Langharige konijnen en cavia’s zul je moeten kammen, da’s dus ook te voorzien. Meer info vind je bij de uitleg over de desbetreffende dieren.

Gerelateerde producten: