Het konijn

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Het konijn

Konijnen zijn de meest gekochte kleine huisdieren. 

SOORT

Konijnen zijn de meest gekochte kleine huisdieren. In tegenstelling tot wat men denkt, is het konijn geen knaagdier maar een lagomorf (hij beschikt over twee paar snijtanden die voortdurend groeien en waarmee ze zich kunnen voeden, terwijl knaagdieren maar één paar snijtanden hebben). Gemiddeld wordt een konijn 10 tot 12 jaar oud.

Of je voor een dwergkonijn of een gewoon konijn kiest, bepaal je zelf. Meestal echter wordt er gekozen voor dwergkonijntjes, omwille van de hogere aaibaarheidsfactor en makkelijke hanteerbaarheid.

VOEDING

De belangrijkste voorbereiding die je moet treffen is een specifiek konijnenhok, dat zowel binnen als buiten (goed beschut tegen o.a. vorst) kan worden geplaatst. In principe is het hok best zo groot mogelijk. Andere basisvoorzieningen zijn een drinkbakje of -fles en een voederbak.

KOOI

Daarnaast hebben konijnen hooi nodig, dus is een hooirekje daarvoor interessant.In het grote hok zelf is daarnaast een klein hokje nodig, waarin het konijn zich kan terug trekken. Het konijn is van nature een holbewoner, en zoekt daar dus geborgenheid en rust.

Gerelateerde producten: