Wat eet een rat?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Wat eet een rat?

Een rat is eerder een omnivoor, want hij eet zowat alles. Let goed op, want net doordat hij graag eet,

heeft hij een grote aanleg voor diabetes en obesitas!

BASISVOEDING

Zijn voeding bestaat uit minstens 90% complete voeding voor ratten die je in de winkel vindt (of uit samengeperste brokken om te vermijden dat hij kieskeurig wordt en sorteert). Je kan ook wat dierlijke
eiwitten zoals hardgekookt ei of meelwormen aan zijn voeding toevoegen, omdat deze onontbeerlijk zijn voor de rat en niet in alle kant- en-klare voeders terug te vinden zijn.

Reinig de eetbak en de drinkfles elke dag en vervang de inhoud. Wat fruit, groenten en melkproducten (zoals yoghurt en kaas) zijn ook geschikt, zolang je maar niet overdrijft. Vers voedsel mag maar een paar uur in de kooi blijven liggen, omdat het nadien niet meer geschikt is om op te eten. Een paar groente- en fruitideetjes: ananas, wortel, aardbei, meloen, raap, spinazie, komkommer, courgette, broccoli, venkel, appel, peer, aardbei, radijs en druif.

EXTRA VOEDING

Je kan hem af en toe ook een versnapering geven, op voorwaarde dat je dat niet te vaak doet. Met een paar cornflakes of gepofte rijstkorrels, droog brood, een snack uit de winkel, wat gekookte pasta of een gedroogde pizzakorst zal je rat al heel tevreden zijn. Deze extraatjes kan je ook als een soort verrijking van zijn kooi zien: het houdt je dier namelijk bezig wanneer jij niet in de buurt bent.

Vermijd absoluut gesuikerd gebak, chocolade, pitten, citrusvruchten of klokhuizen van fruit! Noten, nog in de dop, zijn lekker speelgoed waarmee ze hun tanden kunnen vijlen

TIP

Leg niet alles in zijn eetbak. Hou bijvoorbeeld de versnaperingen voor tijdens het spelen. Zorg ervoor dat hij een inspanning moet leveren of zijn hersenen moet laten werken om het te pakken te krijgen! Dat zal je bovendien helpen om de relatie met je kleine huisdier te versterken. Leuk toch?

Gerelateerd advies

Gerelateerde producten: