Zin om een hamster in huis te halen?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Zin om een hamster in huis te halen?

Zo klein en schattig … een hamster laat niemand onverschillig. Weet wel dat hij vaak van zich laat horen,

en dan vooral ‘s nachts! Neem alvast de tijd om dit diertje te leren kennen.

NACHTELIJKE EENZAAT

De hamster lijkt een beetje op een zacht pluizenbolletje. Hij is heel beweeglijk en altijd proper. Het is moeilijk om onverschillig te blijven, vooral wanneer hij je aandachtig aankijkt, je bewegingen volgt en laat blijken dat hij naar buiten wil. Maar laat je niet misleiden. Ook al is hij lief voor ons, toch is dit beestje een eenzaat die in staat is om een soortgenoot aan te vallen! Hij heeft geen speelkameraadjes nodig. Als je toch meerdere hamsters wil, is het van essentieel belang dat ze elk hun eigen kooitje hebben.

Als nachtdier slaapt de hamster overdag en is hij vooral ‘s nachts actief. Maak hem nooit wakker tijdens zijn slaap, anders dreigt hij minder lang te leven (normaal gezien twee tot drie jaar). Soms kan een kind wat ontgoocheld zijn dat hij moet wachten tot het einde van de dag om zijn hamster een uurtje voor het slapengaan te zien. Vergeet dit niet!

BEWEGING

‘s Nachts maakt dit kleine knaagdier graag zijn nest, klimt omhoog, loopt rond in zijn rad en ... knaagt aan het traliewerk van zijn kooi. Kortom, hij zit niet stil, maar zal je aan het lachen brengen met zijn capriolen! Laat hem een halfuurtje per dag de pootjes losgooien, maar nooit zonder toezicht.

Je nieuwe vriend is een meester in het ontsnappen! Pas op met kleine gaten in de muren. Pas ook op met elektriciteitssnoeren en behangpapier, dat hij zonder verpinken opeet. De oplossing? Een oefenbal (een plastic bal met kleine gaatjes) zodat hij zich in huis kan uitleven zonder risico (maar pas toch op met trappen).

Goed om te weten: het mannetje bakent zijn territorium af via uitscheidingen (uit klieren aan de zijkant), maar ook met zijn urine en uitwerpselen. Allemaal elementen die willen zeggen ‘private eigendom, toegang verboden’.

WEETJE

Wanneer je hamster erin zou slagen te ontsnappen en je vindt hem niet meer, leg dan in elke kamer enkele zaden en sluit goed alle deuren. ’s Nachts is er veel kans dat hij het voedsel zal vinden, en dan weet je meteen in welke kamer hij zich verstopt.

Gerelateerde producten: