Zin om een muis in huis te halen?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Zin om een muis in huis te halen?

Hij is zo zacht en vertederend onze kleine vriend. Maar vooraleer je een muis koopt,

moet je weten hoe je hem moet verzorgen en vertroetelen. Ontdek waarop je moet letten.

SOCIAAL

De huismuis is een piepklein haarballetje (hij weegt tussen 20gr en 50gr). Hij is erg zacht en zit barstensvol energie. Het sociale diertje zoekt maar al te graag contact met mensen, in ruil voor veel tederheid en een beetje verzorging. Ze leven ongeveer twee à drie jaar.

Muizen zijn dol op wandelingen. Zodra het contact is gelegd, hoef je niet te aarzelen om de tuin in te gaan met je knaagdier op je schouder of in je zak. Vergeet niet dat een muis een klein en kwetsbaar diertje blijft, waar je voorzichtig mee moet omgaan. Hij houdt er bovendien van om in de palm van je hand te zitten, in alle veiligheid. Onthou ook dat een muis bijna nooit bijt, tenzij hij heel erg bang is.

KIEZEN

Wil je een mannetje of een vrouwtje? Eén of meer muizen? Weet daarbij dat de mannetjes dynamische druktemakers zijn, hebben een sterkere geur en houden ervan hun territorium af te bakenen met wat druppels urine. De vrouwtjes zijn dan weer properder, kalmer en bovendien volgzamer. Aan jou de keuze welke soort je verkiest …

Muizen leven graag onder soortgenoten. Als je beslist om er twee te kopen, kies je er beter meteen
twee van hetzelfde geslacht, en liefst nog twee vrouwtjes. Hoe dan ook, kies een levendig diertje dat niet aarzelt om op zijn achterpoten te gaan staan.

HYGIËNE

Muizen zijn heel propere dieren. Hun netheid is een teken van gezondheid. De neus, ogen, oortjes en anus moeten proper zijn. De vacht, die verschillende kleuren kan hebben, moet zijdezacht en glad zijn, zonder kale plekken. Let ook op de oortjes: die moeten proper en mooi glad zijn en liefst geen scheurtjes of gaatjes hebben. De ideale leeftijd voor de adoptie van een muis is één maand.

WEETJE

Let goed op als je een koppeltje of een zwanger vrouwtje koopt. Dit kleine diertje plant zich razendsnel voort. Zes tot twaalf kleintjes per worp en tot vijf worpen per jaar: reken zelf maar uit hoeveel nieuwe vriendjes dat zijn!

Gerelateerde producten: