Paarden: voeding

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Paarden: voeding

Een paard en zeker een pony houdt van eten. Maar wet geef je hen het beste?

OVERVOEDING

Paarden zijn echt grote eters. Het is heel belangrijk om aan te halen dat overvoeding veel meer voorkomt dan ondervoeding bij paarden. Een pony die relatief weinig beweegt, heeft aan hooi (gedroogd gras) en stro (naast de bodembedekker die stro is knabbelt het paard of de pony hieraan, wat de spijsvertering bevordert) al voldoende. Daarom ook zal je de weide waarin een pony graast tijdens de lente en zomer in stukken moeten verdelen zodat hij zich niet overeet. Dat kan immers tot gevaarlijke kolieken leiden. 

AANVULLEND ETEN

Ook voor het paard is hooi onontbeerlijk, maar het volstaat niet en wordt dus aangevuld met korrelvoeding. Tegenwoordig bestaat er net zoals voor honden en katten een enorm uitgebreid gamma aan voeders, specifiek afgestemd op:

   • de energiebehoeften (bijvoorbeeld sport, recreatie, fok, enz.) van het paard
   • zijn leeftijd (junior, adult, senior)
   • zelfs zijn karakter (bijv. ‘relaxfood’ voorzien van relaxerende kruiden voor zeer temperamentvolle sportpaarden). 

Kortom: een paard dat intensief werkt of traint, heeft zo zeker speciaal krachtvoeder nodig dat grondig zal verschillen van de voeding die bijvoorbeeld een ouder paard dat overwegend op stal staat nodig heeft. Wortelen, appels en paardensnacks dienen als beloning en versnapering.

In de stalplaats van je dier kan je ook een likblok voorzien, dat zo nodig extra vitaminen, spoorelementen en mineralen bevat, en je paard voortaan ook. 

Gerelateerde producten: