Pony’s, paarden en kinderen

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Pony’s, paarden en kinderen

Koop je best een pony of een paard voor je kind? Waar zit het verschil?

En wat als je kind groter wordt? We zoeken samen naar de beste bondgenoot voor je kind.

MATEN

Over jong geweld gesproken: een kind zal meestal in de paardenwereld rollen door een pony. Die worden opgedeeld in verschillende maten: A, B, C, en D. De A-maat betekent kleiner dan 1,17 meter. De laatste maat “D” is met zijn 1,48 meter stokhoogte overigens zo groot dat je er ook als volwassene op kan (leren) rijden.

ONDERHOUD

Het leuke aan een pony is natuurlijk dat omwille van de verschillen in grootte, kinderen al van jongs af aan de paardensport kunnen proeven en meteen ook leren wat voor verantwoordelijkheid zo’n dier vraagt. Maar het is zeker niet zo dat een pony (ook al is hij robuust gebouwd) beduidend minder aandacht en verzorging dan een paard nodig heeft. Integendeel: veel pony’s hebben energie op overschot, willen graag alles onderzoeken en hebben soms de neiging aan alles te gaan bijten.

VERSCHIL

Omwille van hun vaak pittige karakter, is het dus belangrijk een goed volleerde pony aan te schaffen. Of hem met kennis van zaken goed te (laten) trainen. Voor het overige kunnen kinderen met een pony alles leren wat er met een paard kan: dressuur, springen, noem maar op. Het spreekt voor zich dat het nemen van voldoende lessen en het in acht houden van het nodige toezicht, absoluut noodzakelijk is. Laat een kind ook nooit zonder een tok* rijden, want volgens sommigen bestaan ruiters in twee soorten. Zij die al eens zijn gevallen, en zij die nog moeten vallen. Maar geen paniek: ook daarvoor bestaan technieken die een goede instructeur tijdig zal aanleren. 

*tok (= speciale helm waarmee je kan paardrijden en dat je hoofd beschermt wanneer je valt)

Gerelateerde producten: