Waterschildpad: onderhoud van uw aquaterrarium

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Waterschildpad: onderhoud van uw aquaterrarium

Je schildpad heeft wat hulp nodig om zijn vertrouwe omgeving te onderhouden. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten en wat je allemaal moet doen.

OMGEVING

Je aquaterrarium – ook paludarium of terrarium genoemd – moet voor twee derde met water gevuld zijn. De temperatuur van het water is ook belangrijk. Om je schildpad in de beste omstandigheden te laten leven, moet de temperatuur van het water ongeveer 25° C bedragen.

De waterschildpad is een uitstekende zwemmer, maar hij houdt ook wel van een paar hindernissen (keitjes, steentjes, takken, eilandjes). Soms moet hij namelijk even kunnen uitrusten van al dat geplons!

FILTER

Om het water proper te houden en onaangename geuren te vermijden, moet je het regelmatig verversen. Als je het water filtert, moet 10 tot 15% van het water één keer per week vervangen worden en de filter minstens één keer per maand gereinigd worden. Als er geen filter aanwezig is, moet je het water één keer per week volledig vervangen.

TIP

Gebruik nooit zeep of chemische producten om het aquaterrarium te reinigen. Koop een emmer en een spons die je enkel hiervoor gebruikt. En was je handen vooral heel goed voor en na het schoonmaken.

Gerelateerde producten: