Aangenaam gezelschap: de goudvis

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Aangenaam gezelschap: de goudvis

Niets beter om te ontspannen en even weg te dromen dan een goudvis in een aquarium bekijken.

OORSPRONG

De goudvis komt oorspronkelijk uit Azië. Het is een zoetwatervis en het kleine neefje van de Aziatische karper. Er bestaat een indrukwekkend aantal verschillende soorten:

  • de leeuwenkopgoudvis met uitstulpingen op het hoofd,
  • de shubunkin met zeer lange rug- en staartvinnen,
  • de komeetstaart,
  • de black moor die helemaal zwart is en grote bolle ogen heeft ...

Ook de kleuren variëren: rood, oranje, geel, zwart, wit, gevlekt (rood, wit en zwart, blauw), zilver ...

TIPS AND TRICKS

Een goudvis is klein maar heeft ruimte nodig om normaal te kunnen groeien. Vergeet niet dat een volwassen goudvis tussen 15 en 20 cm groot kan worden en dat hij gemiddeld 15 jaar oud wordt. Bespaar hem vooral de ronde visbokaal! Kies eerder voor een aquarium dat 10 tot 20 liter water per vis kan bevatten.

Denk er ook aan om planten en schuilplaatsjes te voorzien waar de goudvis tot rust kan komen. Voorzie een filter om het water steeds helder en zuiver te houden. Zoals ieder levend wezen, houdt je goudvis er niet van om alleen te leven. Aarzel dus niet om hem wat gezelschap te geven.

De medewerkers bij Tom&Co staan klaar met oordeelkundig advies!

VOEDING

Op het menu: korrels of vlokken? Voor een optimale voeding kun je het menu van je goudvis aanvullen met artemia, larven en maden of tubifex die je in de diepvriesafdeling van Tom&Co vindt. Je goudvis zal zich ook graag te goed doen aan verse watervlooien.

Geef je goudvis stukjes verse groenten. Dat is goed voor zijn spijsverteringsstelsel. Je kunt hem gepocheerde slablaadjes, komkommer en courgette geven, maar hij knabbelt ook graag aan de zachte blaadjes van aquariumplanten.


WEETJE

Tot slot een wist-je-datje: korrels zijn minder vervuilend voor het water in het aquarium.