Benodigdheden voor je vissen

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Benodigdheden voor je vissen

Leven als een vis in het water? Simpel, als alle voorwaarden vervuld zijn.  Zorg ervoor dat je vissen niets tekortkomen met onze handige tips.

AQUARIUM

Laat je niet misleiden: een grote hoeveelheid water is makkelijker te onderhouden dan een kleine. Ideaal om mee te beginnen is een aquarium van 100 tot 120 liter. Dit aquarium moet voorzien zijn van een degelijke filter, filtermateriaal, een waterpomp en verwarming.

Voorzie ook voldoende verlichting, eventueel met ingebouwde reflector. Gebruik indien nodig een speciaal aquariummeubel of een tafel (onderstel). Vergeet nooit een rubbermat tussen het aquarium en de kast of het onderstel te plaatsen. Om te vermijden dat de aquarium wordt verschoven.

ACCESSOIRES

Maar dat is niet alles! Je kan nog heel wat nuttige toebehoren aanschaffen, zoals watertesten (apart of in multi-teststrips verkrijgbaar), bacteriën, een waterverbeteraar om het leidingwater in aquariumwater om te zetten voor een snelle start.

Voorzie je ook van een schepnetje en een klok met hevelsysteem om het onderhoud te vergemakkelijken. Denk natuurlijk ook aan decoratiemateriaal zoals kiezels voor op de bodem, wortelhout, lavastenen, echte of plastic planten en fantasiedecoratie. Dat alles zal bijdragen tot een prachtig aquarium om bij weg te dromen.

PLAATS

Regel nummer één: vindt van in het begin de beste plaats voor je aquarium, want zodra het gevuld is
kan het niet meer verplaatst worden. Om alles vlot te laten verlopen, plaats je je aquarium best op een goed zichtbare plaats. Vermijd rechtstreeks zonlicht, dat algenvorming stimuleert (bijvoorbeeld niet dicht bij een venster).

Probeer ook om het aquarium niet te dicht bij een radiator te zetten (waardoor de temperatuur gevaarlijk schommelt) of in ruimten waar veel mensen en kleine kinderen voorbijkomen (wat je vissen te veel stress zou bezorgen). Vermijd ook rokersruimten, want sommige vissen zijn heel gevoelig voor sigarettenrook.

WEETJE

Als je planten in je aquarium wil, moeten ook deze voeding krijgen. Voor planten die in de bodem wortelen kan je voeding in tabletten of in bolletjes bij de wortels steken. Voor planten met haarwortels die de voeding uit het water halen moet je vloeibare plantenvoeding voorzien.